Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Építő emberek

Gyerekek elnézést, minden összejött, spanom a drót elhatározta h házat épít, azt dráma volt, nem egy kritikus pont volt, amikor mellette kellett legyünk, mert mindenáron be akart feküdni a betonkeverőbe.

onnan indult a sztori, hogy budapest egy kertvárosi részén örökölt a nagyfaterjától egy kis házat, aztán gondolta nem adja el, hanem a kisház helyére épít egy nagyobbat, megtartva a főfalakat. a helyhez, mint mesélte amúgyis rengeteg szép emléke fűződik,sokat játszott a vadregényes kertben a három nagy cseresznye és meggyfa között, a nagymamája meg a orrvérzésig konspirált közben a kerítésnél a ladik nénivel, ezek ketten mindenfélét tudni véltek, a szomszéd kis alfonzkának neocitisz hibrátja van, kalocsiék két hónapja nem jártak kint az öreg kalocsi sírjánál, a szomszédokból a juli az a gábor-gábor kitartottja, meg effélék. a nagyfater meg eltűnt hosszabb időre a ház mögött lévő sufniban, ahol szakszerűen pálinkát főzött, és ahonnan ha egy idő után kimászott, a kis drót kiválóan tudott lovacskázni rajta. nagyfaterját egyébként a szesznél csak a duna vízállása foglalkoztatta jobban, reggelente mindig elindult leellenőrízni, hogy áll a vízszint, aztán este mikor hazatolta a bicajt és a kis drót érdeklődött h na és nagypapa mi a helyzet dunával, akkor mindig az volt a válasz, hogy stabil a helyzet, nem kell mindig beszarni, de ezt inkább magának mondogatta miközben szemmértékkel próbálta megállapítani a kertkapu pozicióját az övéhez képest.
 
2002-ben aztán mikor helyzet volt, jól emlékszik, hogy nagyfaterja elsőként állt a gáton és irányította a munkálatokat zöld gumicsizmában és hevesen magyarázta, hogy ha ez kiönt akkor ez bazmeg elfolyik az alpokig, mégsem ő volt a legrészegebb, hanem a polgármester, aki 24 percig nézegette a mobilját, h az isten faszától nem működik az a tetves kijelző, mikor szóltak neki, hogy tán fordítsa meg a készüléket és ne az aksiját nyomogassa. pedig a helyzet drámai volt a parton fekvő teniszcentrum a több hetes gátépítési munkálatok ellenére teljesen víz alá került, pályástul, konditermestül, medencéstül. a pálya tulaja nem is bírta tovább tétlenül szemlélni az eseményeket, fejest ugrott a szaros vízbe és 20 perc múlva sikerrel kimentett három teniszlabdát a vízből, amiket akkor sem adott oda senkinek, amikor elvitték a mentők idegösszeroppanással.
 
építkezni egyébként fix rábaszás, olyan nincs h minden okés legyen, de ez az emberi hülyeség h mindenáron lakni akarunk valahol, ez odáig vezet, hogy aztán mégis ilyenekbe vágunk, vagy csak veszünk egy lakást, ahol a rábaszófaktor ugyan nem alacsonyabb, mert ha építik, akkor ki tudja kik miből és meddig, ha meg már laktak benne, akkor ki tudja hogy kik és mit kúrtak el benne és miről hallgattak. az hogy a szomszédok, a földhivatal, az önkormányzat, a tervező, az építési vállalkozó, az építési vállalkozó emberei egyszerre ne mind legyenek gecik és hülyék, ésvagy, olyan bazmeg nincsen. drót mondogatta is ha tégla helyett építhette volna a házát az összegyűlt geciségből, akkor most nem egy kis, épphogy álldogáló háza lenne, hanem egy gecinagy vára. na ehhez a meg nem épült várhoz a szomszéd néni első napon hordott pár köbméter alapanyagot, mikor diszkréten jelezte, hogy a fiatalember csak úgy építkezzen, hogy ők az urával 60 éve dolgoznak, és nézze csak meg milyen szerényen élnek, ő meg idejön a kis ficsúr, aztán palotát épített, hát a faszt, fel lesz jelentve, az apehnál, az önkormányzatnál, de még a legfelsőbb bíróság elnökénél is. természetesen normális ember nem vesz figyelembe ilyen fenyegetéseket, egyedül az önkormányzatnak sikerült, még egy tejeszacskó sem szennyezte be az építkezés területét, mikor már kint jártak nála ellenőrzésen sárga bukósisakos önkormányzatis emberek. hol itt az építkezés kérem? kérdezgették miután négy kört tettek az üres telken. még nincs semmilyen építkezés, válaszolta a drót, jövő hét kedden jönnek először az emberek. de azok csak erősködtek hogy ilyen-olyan bejelentést kaptak, itt kérik emberek fúrnak éjszakánként, de legalábbis feketén dolgoznak hogyisfogalmazzanak milyen emberek. az önkormányzatnál az építkezés valójában nem is a bejelentés miatt lett gyanús, hanem hogy hová lett a borítékot lengető építettő, aki próbál velük megállapodni h miért lett véletlenül 90%-os a beépítettség és lesz magasabb a ház két méterrel. ha meg nincs megegyezés, akkor lesz bírság, mert valaminek lennie kell. 
 
egyelőre azonban még ment az építési vállalkozó keresése, a tendert aztán rövidesen meg is nyerte a szendrő bá építésvállalkozási kft., elsősorban hihetetlen árajánlatának köszönhetően és 3 hónapos vállalt határideje miatt. szendrő bá a kisöreg amúgy a spórolás nagymestere volt, négy miligramm tusfürdőt használt el egész évben, nála egy flakon egy életre szóló beruházást jelentett. ezért viszont csak az utca túloldaláról lehetett vele beszélgetni, mert nem büdös volt, hanem annál sokkal több. viszont precíz ember volt, komoly szakmai ismeretekkel, és éles meglátásokkal, ugyanis már amikor kotorták a földet a pince helyén, mondogatta is h most jön a lényeg, mert ha mondjuk csak a tetőt kurják el, akkor legfeljebb csak beázik az egész, de ha már egyből az alapot, az nagy rábaszás mert akkor az egész ház is összedől.
 
ekkor már mi is kezdtünk kijárni, már csak a brigád miatt is. a kőmüves arc például egy nagyon lelkes gyerek volt, két dolgot nem ismert csak igazán, a víszintes és a függőleges fogalmát, ezt minden alkalommal meg kellett mutatni neki, viszont a téglát rendszerint a megfelelő oldalával malterozta be. szendrőőő báá hóó lesz a faaahhl? itt bazmeg ahol állol sanyika, itt a madzag mellé kezd el húzni, eddig a sorig, mert ott ablak lesz. jóóó! örült meg ennek a sanyika, és már húzta is a falat. kicsivel később visszanézett hozzá szendrő bá, és nagyon türelmesen megkérdezte tőle hogy mi a faszt csinálsz drága sanyika, mondtam h eddig húzd a sort, most befalaztad az ablakot is. jaaaa! és most nem is lesz itt most ablaaak? de ott lesz bazdmeg sanyika, mert most szépen visszabontod, mert különben a falon dugom ki a fejed, a muskátlikat meg a szádba rakódom.
 
volt egy nagyon akkurátus pacák is, a süketnéma lajos, aki minden órában felsepert az építkezésen. igazából ő volt a jolly-ember, mindenhez értett, na nem nagyon, csak egy kicsit, de azt viszont legalább viszonylag alacsony hibaszázalékkal meg is tudta csinálni. már ha megértette mi a fasz van, de ezt a szendrő bá nem bízta a véletlenre, mert egyszerre üvöltött vele, meg gesztikulált hozzá és rángatta a kék-fekete kockás pamut ingét, hogy ITT LESZ EGY KAPCSOLÓ, ÉRTED BAZMEG? IGEN? NEEM? MOST MIT NEM BAZDMEG??? NEM ÉRTED? IGEN?? DE MOST MEG MIT IGEN BAZDMEG??? ez a gyerek, magyarázta nekem később a szendrő bá, miközben én igyekeztem megtalálni azt az ideális távolságot, ahonnan a hangja még igen, a szaga már nem jut el hozzám, ez a gyerek bazmeg kurva jó gyerek. 20 évig dolgozott mélyépítőbe, egész nap kompresszorozott, azt most süket mint az ágyú. és mitől néma? hát azt a fasztudja, viszont ez egy olyan szerencsétlen gyerek ez, hogy egyszer a vakok intézeténél fektettek gázvezetéket, azt bebotorkálódott mögötte a gödörbe egy szerencsétlen, azt lent ordítozódott, ez meg kurvára nem hallódott semmit, azt betonozta volna az egészet már vissza be. azt mi lett? há végül csak észrevette hogy egy vak fehér bottal kapálózik odalent. utána szívatták is rendesen, hogy ha már nem hall, miért nem rakódta ki rendesen a sárga villogókat.
 
a többi arc sem nagyon kommunikált, legalábbis magyarul nem, csak a festékes magnójukból recsegtették egész nap a román slágerparádékat. egyik nap gondoltam ideje spanolni velük is egy kicsit, aztán beizzítottam a verdában a bloghimnuszt, amire úgy pattantak fel a zacskós tej mellől, mintha barna medvét látnának, aztán el is kezdtek lépkedni becsületesen. onnantól kezdve amikor csak mentem, jöttek és mutogattak a magnóra, aztán széles vigyorral veregették a vállam, miközben mondogatták h ina bun és klasszikus pantomintechnikákkal el is mutogatták h mivel jutalmaznák. kedvenc másik időtöltésük az volt hogy a festő janinak földrajzi ismereteket oktattak a jani mellkasát beterítő nagymagyarország tetkón. oradea. bökött az egyikük jani bal mellbimbója fölé, az meg hunyorgott lefelé nagyon. nagyvázsad, súgta oda a másik, művelődtek ők eképpen az építkezésen. janinak egyébként a faterja segédkezett, ami abból állt hogy tartotta a létrát. úgy négy másodpercig utána elment kinyitni egy borsodit. fater, fater bazmeg gyerevissza a faszba mész már megint, tarcsad a létrát fater bazmeg. minnyá, kortyolt a kisöreg, áll az most is nem? akkó? akkor gyere vissza bazmeg és ne igyál annyit. nem iszom annyit, mer felszívódik. hányadik ez már fater? az első.. az első a lónak a faszát az első, ez már a hatodik legalább, mit kamázol? nem kamázok én, csak nem számolom. viszont idővel legalább egyre többet fogta a létrát, pontosabban abba kapaszkodott. add fel az ecsetet fater. fater bazmeg alszol? mit? janem, csak mit kell úgy kijabálni, adjam az ecsetet és má itt van, adom is. ez bazmeg ez az ecset bazmeg fater? úgy néz ki mint egy ecset? ilyen nincsen bazmeg fater, legalább a létrát fogd. úgyhogy elvoltak ők ketten, nem is lett volna baj velük semmi, ha a jani miután kikeverte a színt és megmutatta a drótnak nem felejti el hogy mennyiből mennyit, aztán festi ki egészen másra az egész házat.
 
nekem közben el kellett mennem melózni, szendrő bá pedig közben vezette a munkálatokat a terasznál, magyarázta nagyban  h a teraszba kell egy enyhe lejtés h lefolyódjon a víz és ne fagyódjon oda mert szétkuratja a burkolatot. másnapra kész is volt a terasszal, amivel kapcsolatban egy volt biztos, hogy azon a víz tényleg sosem állt volna meg, viszont az asztal se. nem volt mese vissza kellett volna bontani az egészet, mert a hegyi zergék is ledőltek volna róla. szendrő bá csak csóválta a fejét hogy nem lesz ez olyan egyszerű, mer ez a terasz vasbetonból van, és ő hosszútávra épít, mint anno a piramisok, ide még 5 ezer év múlva is ki lehet majd  ülni reggelizni. ezzel szemben az igazság az volt, hogy ide kiülni még jelenleg sem lehetett, legfeljebb hegymászó felszerelésben, úgyhogy nem volt más, süketnéma lajos kompresszorozási jártasságára volt szükség, neki is esett a terasznak mint heves szél a reklámoscsaj hajának, és pont ugyanakkora eredménnyel: délutánra még mindig ott volt a terasz, csak egy baszott nagy gödör ásítozott benne.
 
robbantani kell, mondta a csótányos misi, aki eddig nem dolgozott, de már megevett negyven zsemlét 5 zacskó kakaóval. elképzelését ekkor még nem osztotta senki, főleg nem a drót, aki el sem tudta képzelni hogy robbantgassanak a telkén, de mikor két nap múlva is szinte hiánytalanul állt a terasz, csak egyre szarabbul festett, szendrő bá is feladta és rákérdezett a csótányos misinél hogy is volna ez a robbantás, aki éppen bicskával ette a parizert. seregné vóttam, ott láttam ilyet. a középbe lefúrunk, odatesszük a cuccost, azt az majd szétkapja az egészet. mindenki dörzsölgette a homlokát, hogy jó de mi lesz a szétrepülő törmelékkel, de misi erre is megmondta a frankót, le kell borítani az egészet ponyvával, amire vizes homokot kell szórni, az felfogja az egészet.
 
a hiroshimai atombombázást követően maguk a bombázók sem hitték el, hogy mekkora pusztítást vittek véghez, na ezzel valahogy így volt az építkezésen is mindenki, mert a terasz ugyan tényleg eltűnt, és vele együtt hátsó homlokzati oldal is, de 200 méteres körzetben minden csupa vizes ragacsos sár és törmelék lett. ekkor hívott kétségbeesetten a drót, hogy felrobbantották a házat, mi a fasz lesz most, utas ült bent mellettem, láttam hogy megkapaszkodik és próbál elmerülni a fő utca épületeinek szépségében. kicsit felgyorsítottam, azt gyorsan kiraktam a fószert, aki egyre jobban csúszott az ajtó felé. mire odaértem misi nyugtatta a éppen drótot, hogy nem kell rúgózni, berobbant a gázkonvektor azt csókolom. ekkor már az utcán toporzékolt legalább 50 ijedt környékbeli lakos, drót meg ment ki magyarázni, hogy nincs baj csak berobbant a gázkonvektor, nem kell aggódni. ettől a többség nem nagyon nyugodt meg, az összes háromszámjegyű telefonszámot fel akarták hívni. én azért megnyugodtam picit, hogy azért a házból megmaradt a háromnegyede. az ügy is valahogy elrendeződött a szomszédokkal. szerencsére a feljelentős néniék épp hajdúszoboszlón voltak, így volt rá kis esély hogy sosem derül ki a számukra hogy mitől tört ki négy ablakuk. mi meg állhattunk neki elhordani a törmeléket. szendrő bá mondta h ez legalább 16 köbméter sitt lesz, a köműves gyerek meg full beparázott, mert azt hitte hogy ez valami építkezéses szlenggel 16 év börtönt jelent.
 
hát 16 évet leülni sem lehet egyszerű, de a sok szart elhordani sem volt sétamenet, főleg állandó kerítés mászás közben, be is drurrant még az én bicepszem is. miközben pakoltunk a konténerbe, a misi két almaharapás között megjegyezte, hogy lehet hogy csak simán rá kellett volna tölteni a teraszra, hogy szintbe kerüljön a két vége. még csak le se baszta senki, annyira égett mindenkinek a feje, hogy ez senkinek nem jutott eszébe, többet nem is nagyon szólt senki. hazafelé drótot dobtam el egy darabon, meg a süketnéma lajost, aki egyfolytában dobolt a lábával. drót meg végig mondta a magáét, hogy ennyi elbaszott egy gyökér kretént ő még nem látott, mindegyik egy ordas nagy balfasz, egy degenerált csótány kivétel nélkül, amikor hirtelen megszólalt a lajos hogy hangosítsam már fel a rádiót, mert alig hallja.

Címkék: építő emberek

2009.04.23. 12:57 62 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr571081827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weichi 2009.04.23. 13:16:07

"ITT LESZ EGY KAPCSOLÓ, ÉRTED BAZMEG? IGEN? NEEM? MOST MIT NEM BAZDMEG??? NEM ÉRTED? IGEN?? DE MOST MEG MIT IGEN BAZDMEG???"

Zseniális :D Fater kőműves, ismerősek a helyzetek :D

Teasing Angel 2009.04.23. 13:25:50

Tibor, téged már Tardán is kerestek, annyira el voltál tűnve;)

jó kis sztori

Káposztakukac 2009.04.23. 13:31:16

zseniális. és minden mozzanata a történetnek teljes reális. hogy én miket láttam építkezésen...

Edie Britt 2009.04.23. 13:32:10

"a víz tényleg sosem állt volna meg, viszont az asztal se."

Jeeee... :) Meg a többi is!

Ja, és Lajos rulez. Óriás arc :) Megvan a telefonszáma?

sélli_ 2009.04.23. 13:39:46

'ő hosszútávra épít, mint anno a piramisok' jáháááá! :))) Csak mesterembert be ne engedjen senki a lakásába!!!!

gyutyka 2009.04.23. 13:47:13

Na végre Tibor, már elvonási tüneteket kellett kezeltetnem!

Mokele-Mbembe 2009.04.23. 13:49:06

jaj, de ismerős világ...

airween 2009.04.23. 13:57:07

Jééé, nagybetű :)
Brutál jó írás lett, grat, könnyeztem a végére.
"hirtelen megszólalt a lajos hogy hangosítsam már fel a rádiót, mert alig hallja."
Ez már harakirit követel :)

Lacafaca 2009.04.23. 13:59:16

Az Isten szerelmére, legalább tördeld !!!

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.04.23. 14:04:45

@Lacafaca: na, hosszú idő után egy újabb!

JP 2009.04.23. 14:05:52

A történet és a stílus kiváló. Viszont rettentően idegesít a millió helyesírási hiba. Ha azért írsz blogot, hogy sokan olvassák, akkor szerintem figyelned kellene erre. Egyébként gratulálok.

Káposztakukac 2009.04.23. 14:06:24

@eklar: lehet írni jobbat, ha annyira nem tetszik.

hhh. 2009.04.23. 14:08:39

"precíz ember volt, komoly szakmai ismeretekkel, és éles meglátásokkal, ugyanis már amikor kotorták a földet a pince helyén, mondogatta is h most jön a lényeg, mert ha mondjuk csak a tetőt kurják el, akkor legfeljebb csak beázik az egész, de ha már egyből az alapot, az nagy rábaszás mert akkor az egész ház is összedől."

naggyon nagy;)

afideszkapjabe 2009.04.23. 14:09:19

hogy a Jóisten tegye valahová azt a sok paraszt mesterembert.
Tibor, nálam vízszerelési munkák lennének, Lajosékm értenek ehhez is?
Örülük Tibor vazze, hogy legalább jól vagy...

W Joe 2009.04.23. 14:10:57

Szendrő báékkal akarom megépíttetni a házamat (majd egyszer). Izgalmas, kalandos lenne :)
Bár ez szerintem valami franchise lehet, mert minden ismerősömnél ezekkel a jól kidolgozott módszerekkel dolgoztak a jómunkásemberek.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.04.23. 14:12:43

@afideszkapjabe: jártak már nálam, folyt a radiátorom. kijöttek, ki akarták bontani a falat, merthogy belülről ázik. mivel volt a falon egy 10 centi átmérőjű vízfolt, aminek pont a közepénél jött ki a cső a falból, rákérdeztem h nem lehet h ott van-e vmi. ott volt, levették a radiátort, kicserélték a szar tömítést és visszarakták. azóta nem folyik a radiátor, viszont nem is fűt.

adjam a számukat?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.04.23. 14:12:46

Atyaég, b+, ez király. Topnambervan, meg a faszom.

Zölderdő Béla 2009.04.23. 14:15:23

ezdeismerőshejj... pontos leírás

-Feco- (törölt) 2009.04.23. 14:17:44

Jóvan, legalább nem hiába vártunk, jó kis sztori, ezek után kurvára fosok hogy ki a fasszal építtessem fel a házam... esetleg megcsináljuk majd kalákában, az is egy jó kis magyar népszokás :)

naCp 2009.04.23. 14:22:10

a Janin meg a faterján sírva röhögtem.. :D
aki volt már építkezésen, az ismeri ezeket a szitukat :D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.04.23. 14:28:58

hát basszus, én is építkeztem:DDD
ezek tényleg ilyenek.
nekem is a villanyszerelőt kellett megrángatni, amikor nem volt hajlandó olyan magasságra tenni a kapcsolókat ahová mondtam neki.
aszongya "nem szabványos"

mondom neki "hallod haver, nem a szabványügyi hivatal fog itt lakni hanem én, és a porontyaim, akik miatt nem fogok ugrálni lámpát kapcsolgatni, ha éppen pisálni indulnak..."

diktatorikus kleptokrácia 2009.04.23. 14:33:17

na, ez ma is odab...ott ám, de rendesen :)
érdemes volt várni, de legközelebb ne hallgass ilyen sokáig, Tibor, hö
emlékeztet nagybátyámék huszonévvel ezelőtti házépítős projektjére. utólag már csak vinnyogva röhögünk rajta

Pepin bácsi 2009.04.23. 14:35:32

ismerős szitu, robbantást kivéve szinte minden megtörtént velem is

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.04.23. 14:44:00

anyám összetörte a motoromat. természetesen hozzányúltak a szakik. mire legközelebb hazamentem, a motor járóképtelen volt. gyújtás rá, berúg, pöffpöffpöff. húzom a gázkart, megy le a hangja. miazisten. erő nuku. nem, nincs ráhúzva a szívató. kiderült, hogy ahelyett, hogy kipucolták volna a kipufogót, ami természetesen tele volt olajos korommal, mint eddig minden évben, feljebb állították az alapjáratot, amitől anyám enyhe idegrohamot kapott, hogy az eddig 2,5 lityót fogyasztó motor minek zabálja hirtelen a benzint. elvitte egy másik idiótához, aki természetesen szintén nem pucolta ki a kipufogót, mert ugyanmárminek, hanem levitte az alapjáratot annyira, hogy már el sem indult az a nyomorult motor. a harmadik szerelő meg kihegesztette a szívatókart.

az egyik szakinak sem tűnt fel, hogy nem működik az index, rongyokban lógnak a kábelek, és szanaszét van már tördelve a karosszéria, és esetleg ki kéne pucolni a kipufogót.

a következő kör az volt, hogy a sokadik szerelői látogatás után a tankból motorba vezető benzincső szépen lepottyant a tank kivezető csövéről, mert azt egy darab drót tartotta, amit csak simán meg kell húzni egy csavarhúzó nyelével, elfolyt egy teljes tank benzin, anyám szerencsétlen ismét tolta a motort a szerelőhöz, az alkotott rajta valamit, elkért 15 ezer forintot, de nem vette észre, hogy az a retkes cső nem csatlakozik a tankhoz!!!

Burgermeister 2009.04.23. 14:49:47

@-Feco-: 10évet öregszel apám, ez ALAP!!!
Eccer mondom egy ilyen ismerősrokon szakinak, hogy mit meg hogyan kellene csinálni, na nem ugy van az, meg igy meg ugy. Na mondom figyelj, én fizetlek, vagy igy csinálod vagy sehogy. De még igy is figyelni kellett rá.......horror volt, komolyan.

Burgermeister 2009.04.23. 14:51:47

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: le kellett volna vágni mindszakik kezét, hogy legközelebb ne nyúljanak ilyen szar módon hozzá.

Ilyen autó/motor szerelős sztorija bizti mindenkinek van!!!
Tibi!? Te hol szervizelteted a nagy vasat? Gondolom nem egyszerű meg nem kétforint bele a cucc.
Hmm?
Vmi sztori?

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.04.23. 14:54:32

Az a jó, amikor az ember olvassa a munkahelyén, és röhög, ha az ember kollegája is olvassa, és ő is röhög.

arongeri 2009.04.23. 15:05:50

Jani és faterja is tetszett, de a robbantásnál már hangosan röhögtem! Nagy királyság!

dr.pupak30 2009.04.23. 15:10:30

azt olcsobb ha epitesz?

Tengertánc (törölt) 2009.04.23. 15:58:29

"lényeg, mert ha mondjuk csak a tetőt kurják el, akkor legfeljebb csak beázik az egész, de ha már egyből az alapot, az nagy rábaszás mert akkor az egész ház is összedől"

De szép is ez.:)) És ehhez kell 40 év építőmesteri tapasztalat, hogy az ember ilyenekre rájöjjön.

blacklord 2009.04.23. 16:13:33

Hahahaha... Ez az egyik legjobb szerintem idáig. A robbantásnál már az asztalt kapartam!

SloWater 2009.04.23. 16:23:26

Az építkezéshez erős idegek kellenek.

Nekem nincsenek, el is költöztem otthonról pár évvel azután, hogy volt szerencsém biztosítani apám csontrészeg ács haverját 8-10 méter magasban egy szál kötéllel, miközben birkózott a széllel egy kib**ott hullámpalával a kezében, ami legalább 3 négyzetméter és rohadtul nincs fogás rajta.

Remélem nem haragszol meg Tibor, de a témában érdemes elolvasni Keresztúry Tibor - névrokon :) - Egy építtető emlékiratai című szösszenetét. Nem biztos, hogy ez a cím, de valami hasonló.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.04.23. 16:26:42

Ez valami pazarul zseniális.
Nem hiszem el hogy nem egy vérprofi kortárs író szórakozik velünk.

BigTwix 2009.04.23. 17:16:24

Jajjjjj Tibor!

Már úgy aggódtunk magáért!
Hál' istennek nincsen baj, remélem a következőre nem egy hetet kell majd várnunk!

mok-mok-mok

Exchange_student (törölt) 2009.04.23. 17:16:46

CSillaghegy!!!

Csillaghegy :)))))


A legjobb környék!!!!

Káposztakukac 2009.04.23. 17:23:47

@FrankoNéro: az:D egyértelmű, hogy ott játszódik:D

Csimasz 2009.04.23. 17:33:49

bazz, sirok a rohogestol...kokemeny :))))

orsybaba 2009.04.23. 18:23:15

Épp építkezünk, úgyhogy volt némi dejavue-m. De imádtalak. Mint mindig. Respect!

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.23. 18:33:50

Tiborom, a csúcsra értél. Dobj már egy mailt, volna miről beszélni, tudod, az előző téma.

blasius1 2009.04.23. 19:08:15

Mint pár évvel ezelőtti építkező, én is hozzáteszem a magamét a közöshöz.
Amit Tiborunk leírt, az lényegében megvolt nálam is, a reggel hatkor tökrészeg melósok, a két hét alatt egy sor téglával gyarapodó ház, és egy külön poszt témájának is elég "vállalkozó", akit pát házzal arrább baltával kergettek meg az elégedetlen megrendelők - nem ok nélkül.
A csúcs viszont az volt, mikor az "építészeti pontossággal" lerakott falazathoz kihozta a darus kocsi az előre megrendelt méretű gerendákat, és amikor megpróbálta rátenni, azok csodaszépen befértek a két fal KÖZÉ!
Mit mondjak... a darus srác kiugrott a kocsiból, a földhöz vágta a sapkáját, és leguggolt mellé röhögni.
Aztán később került végre megfelelő hosszúságú gerenda is, de akkor más más volt a vállalkozó...

Tibornak meg hatalmas köszönet a blogért - ez már nem csak egy szimpla blog, ez már intézmény.

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.04.23. 19:13:23

Amúgy izé, miért ennyire egyértelműen Csillaghegy?

vargatom 2009.04.24. 00:04:40

Teniszcentrum, konditerem és ilyenek ártérben a Római parton található, bár lehet hogy az squash volt...

spielerrr2000 2009.04.24. 09:20:26

Tibi,a blogot be kéne tiltani munkahelyen...el nem tudja képzelni a kollége miért dőlök az asztalra vinnyogva 2percenként :D
Az a szívás,hogy ezek tényleg ilyenek,mindenki tanusíthatja,aki építkezett már...
Üdv "Nagyvázsadról" :)

kenguru30 2009.04.24. 10:41:30

sírtam a röhögéstől, az hétszentség, hogy nem fogok építkezni a büdös életbe' se!

Zsottiecsem 2009.04.24. 11:44:00

Nincs az az építkezés ahol nem ugyanezek az arcok nyomnák. Reggel 6-os sorbanállás a páleszért, zacskóstej, parízer, zsömle, symfónia cigi a szájban. Délre már az egész banda dülöngél, románok ukránok magyarok mutogatva hadoválnak egymáshoz, villanyszerelők közben fociznak a betonalapon. A borostás-mozsdatlan "vállalkozó" meg ideje nagy részében egy konténerben horkol. (ez ugyanigy megy az "állami válalat" zsiros nagyköltségvetésű projektjeinek égesze alatt is)

zsírzselé 2009.04.24. 22:25:42

a magyar építőipar egy vicc. Alkesz melosok nulla hozzáértéssel, pontleszarom attitüddel.Nem kevés elbaszást, félbehagyott ganét láttam már életemben. Egy jótanács minden építkezőnek: az olcsó húsnak nem csak a leve híg, de ehetettlen is,ha éppen nem fordulsz fel tőle. Csak az árakat nézni, pláne építkezésen eleve bukó. De ha mégis kevés a zsé, és spórolni kell, és rászorulsz egy világválogatott brigádra,legalább egy független műszaki ellenőrt fogadjatok,aki néha úgy szakmailag megmogyorózza a vállalkozót,aki különben a "hátaztúgynemlehet" fordulattal simán leoltja a tudatlan megrendelőt.
Az írásod Tibor élvezet, kár hogy ritkul :D Húzzál bele faszácskám, mert be vagyok etetve rendesen :D

Mephizto · http://mandra.blog.hu 2009.04.25. 14:39:47

:))) ahogy tanult barátom mondaná: "sújtás volt" :D
a következő postig engedjetek meg egy kis ingyenreklámot: mandra.blog.hu

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.04.26. 10:44:52

nyah, csajoztam tegnap este. barátnő élménybeszámolója a felújításról:

kért konnektorokat a konyhába. nem kapott, mire észrevette, leburkolták az egész konyhát, szedhették vissza az egészet, és panaszkodott a villanyszerelő, hogy mekkora munka kivésni a falat a konnektoroknak, meg a vezetékeknek.

viszont kapott konnektorokat a fürdőszobába, a bojlert érdekes módon konnektorral oldották meg, ahelyett, hogy bevitték volna a falba a vezetéket, hogy sehol se szakadjon meg a szigetelés, és bazmeg: KONNEKTORT TETTEK A KÁD FÖLÉ, ZUHANYMAGASSÁGBAN!!!

csak néztem, és tényleg nem hittem el, hogy ez ma, 2009-ben, magyarországon tényleg megtörténhet.

zsírzselé 2009.04.26. 11:01:44

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: ez jó :)
Sok lakást csináltam meg a belvárosban az íreknek. Az egyik megbeszélésen nem értették,miért terveztem konnektort a fürdőszobai tükör mellé. Mondjuk én se értettem miért nem akarnának borotválkozni, hajat szárítani tükör előtt, annyira nem rusnyák, de elmagyarázták, hogy náluk a fürdőbe tilos aljzatot tenni... Hát nálunk meg nem, úgyhogy örültek :D

marcivagyok 2009.04.26. 23:57:51

Nekem is tetszett, de szerintem azért ennyire csak nem lehet rossza szitu, ahogy itt a hozzászólásokba leírták egyesek(...mindenki)

Állítólag én is voltam építkezésen, de az egyetlen maradandó emlékem az, hogy belerohantam egy vasajtóba, amit kiraktak festeni, és fél foggal kevesebb...:D
Szeretném jelezni, hogy nem, nekem nincs jó motoros, vagy kocsis sztorim, mivel épp 1 órája dobtam be életembe először pénzt parkolóautomatába:D

afideszkapjabe 2009.04.27. 10:20:22

@izomtibor: Tegnap előkerestem a csákányt, meg a 20 kilós Samu-nak becézett baltát. Elrepedt a kerticsap alatt a cső, kiástuk, jöhet a mester. Ott fogok állni fölötte a pallérrel.
És egy rossz kérdés vagy mozdulat és a mesternek annyi: elválasztást teszek a hajába, meg a tarkójába. kifilézem.
szerinted vállalják?

Mourinho már nem a király 2009.04.27. 13:05:53

Most nem ugrik be, melyik a bloghimnusz?

A sztereotipiából kimaradt, hogy vad füttyögésbe kezdenek akkor is ha valami 50 éves nő elsétál a környéken :D
Nyári szüneten toltam én is ilyen brigádba. Műszak végére az öreg benyalt 10 feles vodkát, volt egy félszemű, az ugyanannyi sört :D

sickofitall 2009.04.27. 19:39:10

Bizony a 16 köbméter sitt kijárna sok mesternek, kavicságyra fektetett vízszigetelés, vastörmelék beszórva a koszorúba (vasbeton), murva a tetőszigetelésen gyöngykavics helyett és társaikért. Köszi Tibor, megint!

Levai Jutka 2009.04.27. 21:25:53

Nagybátyámék házánál egy 160 kilós, hasra gyúró segédmunkás ásta a pincealapot. Háromszor annyi beton ment bele, mint amivel számoltak, mert derékmagasságtól felfelé 80 centi volt a gödörszélesség 40 helyett...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.04.28. 10:56:37

@zsírzselé:
de ez a kád FÖLÉ lett rakva... zuhanymagasságba. majdnem besírtam, amikor meghallottam.

egyébként utcán füttyögető/beszólogató mesterek:
miért van az, hogy bármelyik mester megy dolgozni, meg van sértődve, ha nem térdenállva köszönik meg a megtiszteltetést, hogy felajánlja szexuális szolgáltatásait is?

Boxi_911 2009.04.28. 14:51:33

Volt egy ismerősöm, szintén mester-ember...
A helyi rendőrkapitány házát szigetelték meg miegymás. Amíg a rendőrbácsi dolgozott, addig a mester meg az otthon körmét lakkozó feleségecskét dolgozta meg...
Pechére pont hazajött a rendőr tag és máris egy inflagranti helyzet alakult ki.
Szerencse, h az óvszer nem ehető, az már szerencsétlenebb, hogy mégis megpróbálta a rendőrfőnök megetetni vele azt... XD

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.05.11. 15:55:05

@Boxi_911:
alkalom szüli a tolvajt.

mindenesetre erősen hányingerkeltő, hogy bepróbálkoznak, nem hajlandók megérteni, hogy itt nem lesz kefélés, sokadjára sem, és amikor tényleg felfogják, hogy itt nem lesz kefélés, akkor megsértődnek, szarul végzik el a munkájukat, hepciáskodnak, és még lebaszatlanpicsáznak is. és még azért is van pofájuk ezek után megsértődni, ha az ember számonkéri a szarul elvégzett munkát.

az ilyennek a torkán dugnám le a franciakulcsot, és a seggén húznám ki.

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még