Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Buzgerálódás

Hargitainé vámbék terike ha valamit, annyit megtanult 34 év köztisztviselőség után, hogy az emberek hülyeséget fognak akarni kérdezni, de ha nem, arra sem tudna senki válaszolni, de főleg nem akarna, így minden beérkező hívást a hállótessékönkormányzat, igenkéremkistürelmét-tel veszi fel, és már kapcsolja is buzoki jenőbácsit, aki szegény már két éve elhunyt, a helyére meg azóta sem került senki, de legalább a telefonja megmaradt. csoda-e ha jenőbácsi nem veszi fel a telefont, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy az állampolgár leszokódik a kérdezni akarásról, ezért terike ilyenkor gyorsan felhívja kapolcsiné bánfai jolikát az építésiről és megkérdezi, hogy a meggyespitét milyen tepsiben szokta sütni. az állampolgár ha újra is kísérletezne a telefonálással, legalább láthatja, hogy milyen elfoglaltak, és a hülye kérdések csak elvonnák az érdemi munkáról a kapacitást.

persze nem volt mindig ilyen hatékony az ügyintézés, egészen a mostani polgármester úr érkezéséig, aki ki nem állhatja a tötyörgést, buzgerálódást, ahogy ő mondja. ezt igyekezett személyesen példáján keresztül is érzékeltetni, amikor hivatalba lépése előtt két hét alatt végezte el a szükségtelenül hosszú négy éves gimnáziumot. az előző puhafaszú gecik ideje alatt vámbék terike is még a buzgerálódáshoz volt szokva, ha sándor bácsi a lenkei út négyből észrevette, hogy a szomszéd festi a kerítést ráadásul szombaton, már hívta is az önkormányzatot, hogy a polgármester úrral akar beszélni, hogy az ő szomszédja illegális engedély nélkül végez munkálatokat. terike pedig próbálta kapcsolni az ügyintézőt, az meg továbbkapcsolt, mert terike nem találta el, hogy kinek a hatásköre az ügy, de a továbbkapcsoló sem, de ebben a továbbkapcsolt sem volt biztos, ezért továbbkapcsolt, egészen a terikéig, aki most megpróbálta a közterületes dénest, aki nem vette fel, se a helyettese a bogika, aki most gyesen van, az osztályvezető úr meg szabadságon, így nem vette fel senki, csak a titkárnő a kampácsné rozgonyi margitka, aki azt javasolta sándor bácsinak, hogy forduljon az ombudsmanhoz. a tájékozottabb állampolgár, mint a budai ernőbácsi persze igyekszik biztosra menni, ezért rendszeresen járatja a magyar közlönyt, és forgatja a btk-t meg a ptk-t és jogi igényességgel megírt kérelmekben fordul a hivatalhoz, miszerint tisztelt önkormányzat, én alulírott budai ernő v. utca 8 alatti lakos, anyja neve budainé rozália született visegrád, 1928 kérelmezem a büntető törvénykönyv, 1978.IV évi számú törvény időbeli hatálya alapján, mely szerint a büncselekmény elkövetésekor kell eljárni a most hatályban lévő, tehát eszerinti törvény alapján, hogy a szomszédom, bihari elemér, született soltvadkert, anyja neve nem ismert számomra számú lakos a btk 207 paragrafusát, a kerítés bűncselekményét elkövette.
 
ezt a levelet terike érkeztető számmal látta el, iktatta, kicetlizte, a színes papírcsíkocskával megjelölte, polgármester úrnak postakönyvébe betette, polgár mester úr három hét múlva megtekintette, a levélre ráírta, hogy t. kármán osztályvezető úr szíves intézkedését kérem, visszavárólag, iktatták, továbbküldték, kármán osztályvezető úr titkárnője, bakácsné tútkorni erzsike betegszabadságon volt, csak ezután iktatta, betette osztályvezető úr postakönyvébe, osztályvezető úr külföldi útján volt, ezért csak négy hét múlva nézte meg, ez a béla hatásköre megjelöléssel, tolpár béla osztályvezető-helyettes úrnak továbbítatta, ott elvesztették ugyan az ügyiratot, de három hét múlva észrevették, és szerencsére terikénél megvolt másolatban, de terike lányának esküvője volt, úgyhogy csak hétfőn volt bent legközelebb, végül a másolatot átadták a kovács andris fogalmazónak, aki megírta válaszlevélben, hogy sajnálattal közli, de büntetőügyekben az illetékes bíróság hatásköre eljárni, vissza osztályvezető-helyettes, osztályvezető, terike, polgármester úr, aki aláírta és feladták postára, amit egy év múlva a megboldogult budai ernő özvegye értetlenül vett kézbe. na ennek akart véget vetni a polgármester úr, amikor a buzgerálódásról beszélt, és felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyintézési időnek le kell rövidülnie kicsire. terike azóta kapcsolgatja buzoki jenőbácsit, a leveleket meg élből illetékesség hiányára hivatkozva átteszik a pest megyei önkormányzathoz.
 
mindezt volt ideje elmesélnie anno kedves állandó (volt) törzsutasomnak, dr szirmainé dr baktolovics eugénia főosztályvezető-helyettes asszonynak, mert elég lassan döcögtünk befelé a városba, ahol főosztályvezető-asszony virágot kívánt venni jolánka nevenapja alkalmából. tegnap a seres bécikének volt születésnapja tudja, nagy gondban voltunk mikor köszöntsük, mert reggel még kávézgatnak meg dohányoznak a többiek, aztán jön a reggeli, akkor nem lehet. aztán ebéd előtt folyik az ügyintézés, ebéd után meg a többség megissza a délutáni kávéját, aztán már csak egy órácska maradna fél ötig, de ennyi idő alatt nem lehet rendesen köszönteni a mi bécikénket. de csak megoldottuk, és hallja édeském volt friss sajtos pogácsa, hogy az milyen omlós volt, pénteken a lajosunk születésnapján meg tepertős volt, meg meggyes rétes, nagy szerencsénk van a mi szakács lalinkkal. éhes gyomorral nem lehet gondolkodni, nem kedvesem? ugyan én már nem voltam éhes, de nekem már így sem ment, csak bólogattam helyeslőleg, és főosztályvezető-asszony végtelen számú taxiutalványa lebegett a szemem előtt. volt is miért, mert ha még sokszor megtettük volna a kisváros útjait, olyan tengelytörést kapok mint a picsa, így meg legalább lett volna miből állni. ugyanis polgármester úr szent meggyőződése volt, hogy az elődje által építetett utaknál bizonyára szörnyű lopások zajlottak, pl az aszfaltot nem kellő vastagságúra csinálták, ezért próbafúrásokat végeztett kb méterente az utakon, aztán maga a polgármester úr feküdt hassal a földön és colstokkal méricskélte az aszfaltméretet egyre vörösebb fejjel. nagy dühében nem is állítatta vissza a gödröket, lássa mindenki hogy mekkora egy buzi egy banda volt az előző, már szétrohadtak az utak. pedig nyílván jobbkedve lett volna, ha észreveszi hogy az összes út mellett a járda beltéri díszburkolattal lett kikövezve, valamint azt az összefüggést, hogy előző polgármester úr veje beltéri burkolóanyagokkal kereskedik. pedig a civil összefogás a városért egyesületből a képviselőtestületbe jutott tagok teljes mellszélességgel támogatták polgármester urat a simlis ügyek felderítésében. többek között a helyi kocsmárosnő, valamint egyik törzsvendége, aki mindig sietve tolta haza a biciglijét, hogy a helyi lap számára készült írásában lerántsa a leplet az előzőek sötét titkairól. akik ráadásul még őt is megrágalmazták, hogy gyűlölete abból ered, hogy mikor megjelent gyűlésükön zászlóval és lábon akarta csókolni a polgármester urat a másikakat meg takrón lövetni, elzavarták a gecibe. pedig világosan megírta a májusi számban hogy ő már akkor is kémkedni ment oda, és azért zavarták el, nehogy kilesse sötét titkaikat.
 
már a következő gyujtó hangú írását fogalmazta magában, ahogy sétált el a lenkei út szélén álldogáló kurvák mellett, akiket épp most hozott a kemenes laci a polgármesteri hivatal autójával. odabent az egyik házban pedig sanyibá próbált telefonálni ezerrel a polgármester úrnak, hogy kurvákat szállítgatnak a hivatali autókkal.
 
buzoki jenőbának meg rettenetesen csörgött a telefonja, hogy az isten nyugosztalja.
 

Címkék: buzgerálódás

2009.06.17. 09:17 53 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr581190332

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Buzgerálódás « klog gyártósor 2009.06.26. 10:56:18

[...]"klogra" via dani in Google Reader: Buzgerálódás Tovább » [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BUNKÓ 2009.06.17. 09:50:57

Ez a rohadt bürokrácia....
minden önkormányzatban van egy 50 év körüli Julika, egy Marika, meg egy 25 év körüli pronyó szépség...

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.06.17. 09:53:16

Na, majd valaki komputerizálja az ügymenetet, és akkor azzal ellesznek 30-40 évig, tanácsadó, support, vördoksi, jogosultság, biztonság, szabadság, egyenlőség, testvériség, miért nem látom a gédrájvot.

Bementem tegnapelőtt a városházára, mert két csekket bár késve, de befizettem, közben kiküldték újra, persze már más-más összeggel, szóval érdeklődtem a Nagy Pénzügyön (így hívják a szobát), mennyivel is lógok, ekkor kérdezték, hogy március előtti-e az ügy. Mondom nem, leginkább e havi, ugye, frissen kavarodtam össze, de miért is? Mert most kaptak új pénzügyi programot, és év elejétől az összes bizonylatot újra beklimpírozzák, és még csak márciusnál tartanak, annál frissebb adattal nem szolgálhatnak egyelőre.

Hát, ők mostanában nem kávéznak, de majd behozzák.

nemuccaszoc 2009.06.17. 10:07:51

Reggelt tibi, már hiányoztál :)

Mourinho már nem a király 2009.06.17. 10:47:14

Ez zsír volt, pontosan így történik nálunk is, a fejemet verem a falba ilyenkor. 1 papírdarab kell nekem, de arra 4 aláírás, 3 pecsét kell...

gyz 2009.06.17. 11:11:13

és persze mindig az ilyen kávézós tufa vén pi...knak a legnagyobb a pofája, ha enyhén siettetni mered, merthogy ő komoly munkát végez.

KÁJZERSZÓZE 2009.06.17. 11:22:13

király vót Tibi!

üdv a hivatalból!!!!!

DonGatto 2009.06.17. 11:53:57

Amíg nem olvastam, hogy volt törzsutasomnak,azt hittem Tardán vagyok:)

Teasing Angel 2009.06.17. 12:56:48

@izomtibor: és hogy megy az új biznisz????

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.06.17. 13:03:56

@Teasing Angel: megyeget, van egy nagy ajtóm. azt hittem, hogy az kint tartja a hülyeséget, de boldog boldogtalan bejött rajta, szandrácska is egy nap vagy tízszer, hogy főnök képzelje el és hogy a... na azt most kiraktam egy közlekedési lámpát az ajtó fölé, amíg az piros nem jöhet be senki. így nyugodtabban lehet dolgozni, a biznisz is jobban pörög.

gyutyka 2009.06.17. 13:24:56

@izomtibor: Így kell ezt csinálni!
Izomtibi for president!

SaveMyShoes 2009.06.17. 13:25:52

@izomtibor: azé raktad kia táblát, hogy sokposztokat tuggyá írniugye?!! :)
Énnekem sosenincsen gondom a tanácsná, megyek a 10 pujával, aszt má elémgyönnek, mitkellaláírni, tessék itt a pöcsétisrája, csak benejöjjenek! :DDDD

SaveMyShoes 2009.06.17. 13:26:32

lámpát, nem táblát... :DD

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.06.17. 13:27:35

@v524: jóvan, ha pöcsét van rajta, akkor jó van, attól dolog a dolog, hogy pöcsétes.

Savigny (törölt) 2009.06.17. 13:35:18

Mikszáth Kálmán: A korlátfa - 2009-es verzió :)))

szeme közé, laposan! 2009.06.17. 13:36:31

Tibi, mivel bántottak téged, hogy ilyen szép neveket adtál mindenkinek?:):)

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2009.06.17. 13:41:10

Hé, há, hú, csak most ébredek, hogy Tibi visszatért közénk! Juhé! Na megyek is visszamenőlegesen művelődni (a még el sem kezdett conversation analysis dolgozatom kicsit tovább pihen) Végre valami jó hír, mostanában elég pocsék időszakom van...

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.06.17. 13:45:03

@szeme közé, laposan!: nem kellett bántani, magától is mindenkinek ilyen szép neve van a közigazgatásban. lehet csak azt nézik meg az önéletrajzból, nem tudom.

pistii 2009.06.17. 13:59:33

Ezért érzi magát minden köztisztviselő nélkülözhetetlennek. Csak tudnám , minek ennyi aktatologató egy ekkora országban. Arról nem beszélve, hogy nagyon fontosnak érzi magát min, pedig nem végeznek termelő munkát. Az adófizetők adójából kapják a fizetésüket, mely után a járulékot és adót befizetik az államkasszába. Tehát az állam az egyik zsebéből átteszi a másikba a pénzt. Ez nem termelés. Mégis olyan fontosnak érzik magukat, némely hivatalban úgy beszélnek, viselkednek az emberrel, mintha felsőbbrendűek lennének, pedig mi tartjuk el őket. Az én pénzemből élnek.....

Sony02 2009.06.17. 14:18:18

És gondolom a kedves törzsutas ezt egy levegőre mondta el... :D

lmlm 2009.06.17. 15:02:08

VÁÁÁÁÁ ÁLLAT!!!!

Ennél csak a 60 év körüli, szofit szívó, kontyos hajú, apehes "kisasszony" durvább...:))

Llew 2009.06.17. 15:36:49

Hitvány semmirekellő, ingyenélő, nem termelő, köcsög nagyarcú - nem önkormányzati - köztisztviselőként vicces volt olvasni.

GC (törölt) 2009.06.17. 15:43:41

Nahogyha az ilyen kivénhedt vén picsák helyére alacsonyabb fizetéssel felvennének egy ámítógéphez értő, legalább egy nyelvet beszélő frissen végzettet, akkor összességében több milliárdot megtudnának spórolni az önkormányzatok.

Dehát amíg az ilyen vén banyák uralkodnak felettünk, addig nem tehetünk semmit.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2009.06.17. 15:46:18

Jeeeee!!!
Újra itt Tibor? :) Nem fogok unatkozni éjjelesben :)


Amúgy meg az egész magyar bürokrácia szarjon sünt, minden úgy van most is mint Mikszáth bácsi idejében....


A legjobb az, amikor pl. megpróbálod felhívni a pécsi Orrmányirodát. Csörög, csörög, majd felveszi a POLGÁRMESTERI HIVATAL. És másodikra mondják csak meg, hogy tulajdonképp valamiért az Okmányirodáról minden náluk csörög.

Persze az Orrmányirodában csak telefonon lehet időponot foglalni.

Andie 2009.06.17. 15:49:12

Ezt Douglas Adams már elég szemléletesen leirta:

"Vogon faj egyike a legellenszenvesebbeknek a Galaxisban: nem kifejezetten gonoszak, de modortalanok, bürokratikusak; fontoskodóak és érzéketlenek. Kisujjukat se mozdítanák, hogy megmentsék saját nagymamájukat a Traal bolygó Mohó Bogárpattintó Fenevadjától, hacsak nem kapnak írásos utasítást három példányban, aláírva, beküldve, visszaküldve, várakoztatva, elveszítve, megtalálva, nyilvános vizsgálatnak alávetve, ismét elveszítve, végül három hónapra tőzeg alá temetve és gyújtósként hasznosítva."

Namost a mi hivatali patkányaink abszolúte nem különbek a Vogonoknál, csak még egy kicsit rondábbak.

Family Guy 2009.06.17. 16:03:52

Komoly dolgok ezek de nem hetkoznapiak!!! Sajnos a burokracia nem uj dolog, es mindenhol tobbe kevesben lassu es neha atlathatathan es feleslegesen korulmenyes. Szerencsere en nem vagyok adoalany otthon tehat nem pazaroljak a penzemet es idomet, itt viszont nem tunik olyan bonyodalmasnak elintezni szinte semmit. Csak abban bizok, hogy otthon is kihalnak a 60as bajuszos 120kgos kardiganos es 40c/ban is abban uldogelo, egyedul elo, macskas, mindenkivel elbol kibaszo kisasszonyok a hivatalokbol.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.06.17. 16:03:57

nem csak mikszáth korlátfája érvényes a mai napig, de bédy-schwimmer róza 1913-17 között kiadott "a nő és a társadalom" c. lapja is.

gyakorlatilag ugyanazokon a dolgokon hisztizünk 100 éve bürokrácia és nőjogok szempontjából.

elég szomorú...

hyydra 2009.06.17. 16:49:40

@Savigny: bazze, nekem is Mikszáth jött le egyből...

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2009.06.17. 17:14:28

Én arra vagyok kíváncsi, hogy ez az ország milyen gyorsan fejlődne, ha eltűnne ez a "háromszor iktatott, négy pecséttel ellátott, ide-oda tologatott irat"-jelenség. Gyakorlatilag az ilyen kávézó, háromkor pattanó 50es félöregasszonyoknak köszönhető, hogy egy építési engedélyre 5-6 évet kell várni, a földmunkák elkezdéséhez szintén 1-2 év az engedély, városképvédelmi hivataltól szintén fél-1-2 év... Beruházó legyen a talpán, aki ma magyarországon projektet szeretne megvalósítani, még egy egyszerű irodaház is legalább 10 éves átfutási idő, mielőtt az első kapa meglendül. A 4-es metró kabaréját is az ilyen besavanyodott, bunkó és arrogáns ügyintézőknek és seggmeresztő hivatalnokoknak köszönhetjük.

méhészborz · http://debi.blog.hu/ 2009.06.17. 17:22:16

@Krunpli: Csakkérdezem, hogy mostanság hányan élnek abból, hogy nem csinálnak semmit? vajjon.

bryan 2009.06.17. 17:34:43

"alacsonyabb fizetéssel felvennének egy ámítógéphez értő, legalább egy nyelvet beszélő frissen végzettet,"
Dolgozik ismerősöm nyelvvizsgával önkormányzatnál, sokra nem megy vele. Nyelvvizsga-pótlékot kap, de még az életben nem kellett használni ott az angol, meg a francia nyelvtudását... bár netezéshez jól jön az angol, ez tény. :)

Teasing Angel 2009.06.17. 19:43:48

Nekem hál istennek szinte semmi intéznivalóm a közigazgatásban. Ha mégis, az okmányiroda, ami itt az első kerületben van, hasít. De gondolom, a kivétel erősíti a szabályt.

qwert77 2009.06.17. 20:38:09

A bürokrácia legalább ennyire jellemző a bankok, és egyéb termelő-szolgáltatók ügyfélirodáin is.
Próbálj meg csak lekötni egy kis pénzt. Számlanyitás, készpénzbeadás, készpénzátvétel, készpénz-számlára, közben személyi igazolvány, adókártya, adategyeztetés aláírás, aláírási példány. És persze mindezt legalább két példányban. Annyival jobb, hogy mindez csak 1 órát vesz igénybe..

Buzgerálódás - Ennél jobb szót még nem hallottam erre. Nagyon jó!

gyz 2009.06.17. 20:47:19

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

neked van olyan, amiről nem a nőjogok jutnak eszedbe?

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2009.06.17. 21:08:12

@Andie: Frászost. A magyar (és orosz!) bürokrácia a Vogonokénál messzemenően kifinomultabb, és idegtépőbb.

@Krunpli: 4-es metró szerintem egy kicsit felsőbb szinten sikkad el, de azt is az urmbátyám-sógornak köszönhetjük.

szendeszundi 2009.06.17. 22:55:36

Ez tetszett, bár nyilván ugye kissé el van túlozva... Köztiszviselő vagyok (vagy hivatali patkány, és még ronda is, meg majd 50-es félöregasszony is ráadásul) bár sajnos nem ilyen jó helyen. (Csak munka, nulla társasélet.) Nekünk is van ilyen budai ernőbácsink. Múltkor telefonált: "olyan rég láttalak benneteket". Mondom hát tessék bejönni hozzánk. Azt mondja "nem tudok, két agyvérzésem volt". Komolyan, sajog a szívem azóta.
Gyere hozzánk ügyfélnek, Tibor.

blacklord 2009.06.18. 10:42:09

Hú vazz, ez top 3, te Tibi, hát ez valami elbaszott jó lett... :-))))))

Polós Feri [lionheart] 2009.06.18. 12:24:59

@bryan: nagyon jol jon az az angol, hidd el..en is mindig sikitofraszt kapok, amikor ezek az alulkvalifikalt 50-es, 60-as oregasszonyok egy oldalt nem tudnak megnyitni, v ket angol szo lattan mar osszeakad a szemuk..a fiatalok munkatempoja / problemamegoldo kepessege ehhez kepest fenysebesseggel szaguld..
eszembe jut, amikor meg altalanos iskolaban, a '90-es evekben a kedves tanarnenik egy elbaszott videomagnot nem voltak kepesek elinditani, de tenyleg, soha egyik sem!!!
es a korona az volt, amikor az ANGOL tanci kerdezte meg, hogy mit kell nyomni (PLAY!!!) az inditashoz.
erdemes elgondolkozni..

SloWater 2009.06.18. 13:52:01

Bazze, nem tudtam egyben végigolvasni. Nyüszítettem a röhögéstől. Szolgáltatóknál is megy ez, mondom belülről.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.06.18. 15:37:03

@gyz:

nem, nekem tényleg mindenről a nőjogok jutnak az eszembe, csak a többiek már gyakorlottak, és ezeket a megnyilvánulásaimat figyelmen kívül hagyják. úgyhogy az ilyen részeket nyugodtan ugord át, ha nem érdekel. :D

Burgermeister 2009.06.18. 15:47:31

Na ez pont jo!!! Ma voltam az OCSMÁNYIRODÁBAN átiratni az autót.
Megjegyeztem a dühintéző hölgynek, hogy minek van a számítógépes nyílvántartási renszer, mindent kinyomtat, iktat, lefűz?!

Válasz: Az nem számít, a papír a lényeg. Mire mindent kinyomtatott, lefűzött, najónapotkívánok!

Mokele-Mbembe 2009.06.18. 16:32:42

Abüdösfrancba, írtam egy kilométert, aztán mellékattintottam.
Ti jártatok jól, nem kell elolvasni.

Kentaur67 2009.06.20. 00:17:50

Csak ket rovid pelda:

Masfel honapja vettem egy autot, bementem az illetekes hivatalba atiratni. Kiderult, hogy a kocsi az elozo tulajdonos altal nem lett atiratva, tehat jog szerint el sem adhatta. Kezdtem magamban szentsegelni, elore lattam, hogy lefoglaljak, en meg buszozhatok, mire az ugyintezo holgy megnyugtatott, hogy o latja a szerzodest, en fizettem a kocsiert, tehat ne aggodjak, csak adjak egy telefonszamot, amin esetleg el tudnak erni a rendorok, mert o most hivatalbol tesz egy feljelentest az elado ellen. (Megjegyzem, azota sem hivott senki az ugyben.

Sajat ceg alapitasa celjabol bementem az illetekes hivatalba, itt elkertek a szemelyi okmanyom, majd megkerdeztek, hogy egyedul el tudok-e boldogulni egy egyszeru szamitogepes programmal vagy kerek segitseget. Az igen utan ramutattak egy szamitogepre es egy szekre, kb. 5 perc alatt kitoltottem a kb. 10 kerdeses kerdoivet, majd az OK utan kerdoleg odaballagtam az ugyintezo holgyhoz, hogy akkor mi a kovetkezo lepes? Erre a kezembe nyomott egy darab pecsetes papirt, alairatott velem is egyet, majd kert kb. 4500 forintot. Amikor erdeklodtem, hogy mikor kapok vegleges okmanyokat es ertesitest, hogy minden rendben, akkor nagyon butan nezett ram, majd kozolte, hogy amit a kezemben tartok, az egy vegleges papir, semmi tobb dolgom nincs, csak evente adot fizetni. Az egesz nem tartott tovabb 10-12 percnel.

Igaz, tortent mindez Texasban, nem szep szulohazamban, Agyarorszagon.

Kabarészínész 2009.06.22. 10:35:00

Mondok én is egy példát, én közigazgatásban dolgozom, de engem is kiakaszt a kibaszott bürokrácia és a hozzánemértés. Nem lehet átvinni egy szerződést csak hónapok alatt. példa:
Megírom a szerződést az első nap. Szignálom, irodavezető szignálja, osztályvezető szignálja, jogi osztály szignálja, h jogi szempontból oké, pénzügyi osztály szignálja, h pénzügyi szempontból oké, jegyző szignálja, h törvényességi szempontból oké, polgármester aláírja, másik fél aláírja, majd levél kíséretében elindulhat a megállapodásban foglalt cselekmény. Ez kb. egy hónap (30nap) alatt át is menne, DE! ha bárki bárhol talál egy kis hibát vissza az egész, és előlről minden. Persze ha a polgármesternek nem tetszik egy mondat, akkor is előlről minden.
Megértem én, h így tutira nem kerül bele hiba (há persze hahaha) de azért elég gáz, h fél évig tart mondjuk kifizetni 50E ft-ot....
És ki idegeskedik végig? Hát perszehogy a kis ügyintéző, aki kapja a rossz pontokat, meg a leugatást, ha kicsúszik a 30 napból. Danke.

Kabarészínész 2009.06.22. 10:36:25

ja és mindenki monnyon le

pógi 2009.06.22. 12:22:04

gyenge kezdők ezek ott a hivatalban, ezzel a sok félrekapcsolással, meg tologatással...
ügyfélnek panaszára azonnal udvarias válasz, miszerint "...panaszát/bejelentését köszönjük, haladéktalanul kivizsgáljuk, a szükséges intézkedéseket foganatosítjuk, szíves türelmét előre is köszönjük, a tett intézkedésről tájékoztatni fogjuk"
utána leküldeni az aktát egyéves határidőbe, majd ha visszajött, megírni, hogy "kivizsgáltuk, nem találtunk szabálytalanságot"
csókolom, slussz-passz, ennyi

Polós Feri [lionheart] 2009.06.23. 09:31:58

mondjuk -szemelyes tapasztalatbol kiindulva- a Carlos-fele asztalra odabaszos taktika sok esetben a vart eredmenyt, es megoldast hozza..nekem ezt tanitotta Faterom mar kolok koromban is: voltam kb. 15-16, utlevelet akartunk csinaltatni (akkor meg kellett mindenhova, azt' legyen), de akkor mar nem otthon tanultam, hanem vagy 100km-re, igy egy napot kihagytam a sulibol, hogy elmegyunk utlevelet csinaltatni (gondolom esszeruen ez pentek, vagy hetfoi nap lehetett), bebattyogtunk a varoshazara, illetekes irodaba, 20perc varakozas utan elokerult egy no, mondjuk mit akarunk, erre a valasz: ma nincs ugyfelfogadas, jojjunk vissza x napon.
namost, ugye x nap nem megfelelo, mert egy fel oras utlevel intezesert ne logjak mar egy fel hetet basszameg (nem mintha akkora iskolaba jaros hireben alltam volna, de erted, ha el akarom baszni az idomet, akkor megcsinalom magamnak a tutit), tehat mondta a no, hogy nincs ugyfelfogadas, Fateromnak meg felment a pumpa, latszott, hogy mar lila a feje, azt nem is az a kis gyerek, akit felteni kell ilyenkor, benyomta az ajtot a faszba, raripakodott az ugyintezo picsara, hogy MAR PEDIG MOST LESZ UGYFELFOGADAS!!!..mondanom sem kell 15mp mulva mar ultem bent a kisfulkeben, es csattogott a vaku...nem sokkal kesobb meg a dokument is megvolt. :D
ugyhogy talan ennyit az 'ugymenet felgyorsitasarol'..

pizsama 2009.06.23. 15:07:40

Kérem alássan ezt már a Dárdarázó Vilmoska is megírta anno a Hamlet című puffasztott dán rizskirályfi nyöszörgéseinek úgynevezett nagy mono lógójában, hogyaszongya részlet:
"Mert ki viselné a kor gúny-csapásait,
Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,
Utált szerelme kínját, pör-halasztást,
A hivatalnak packázásait,"
Szóval már anno domini 1599-ben (gyengébbek kedvéért 410 éve) is volt bürokrácia, és a helyzet azóta sem javult, sőt mitöbb kis hazánkban művelői szinte tökéletesre fejlesztették azt.

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még