Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tündibündi kisgyerekből gusztustalan felnőtt trilógia - 3. rész

Perlinszky Ede professzor úr állandóan csiszolt előadás előtt, nehogy álló fasszal kelljen beszélnie hans kelsenről, mer ezek a kis jogászpicsák olyan ostobán kéjes fejjel meredtek rá végig, amilyet csak a brocky háromban látott. kiterítette hát maga elé a frankfurter allgemeine zeitungot és elképzelte ahogy az a kis piroskosztümös picsa a múltkor előadásról erősen blázolja miközben ő hangosan ordítja hogy a jog az jog. a végén felállt azt ráverte a lapra, pont merkel asszony orrára, azt fogta összegyűrte a gecibe és bebaszta a kukába. most már mehetünk, mondta magának amint határozott mozdulattal felhúzta a sliccét. szabvin etelka a jogtörténeti tanszék adminisztrátora meg sosem értette, hogy egy ilyen nagytudású ember, mint perlinszky ede proffeszor úr, hogy a makkba bánhat el ilyen barbárul egy újsággal, miután azt kiolvasta. és mi a gecit ragaszthat állandóan a szobájában.

perlinszky meg már bent is volt a teremben, szemben vele meg 22 szerencsétlen meredt a 600 fős évfolyamról. nem is ez zavarta, mert legalább 578 emberrel kevesebb pofázik, csak a múltkori piros kosztümös sem volt ott, ezen gecire felbaszta az agyát. felesleges volt kiverni, gondolta. azt már indította is a katalógust. közben a teremben két arc a szabák meg a kiskálmán erősen izzadt, mert véletlenül letörték a tanári asztal elejét, azt erősen stresszeltek rajta, hogy a prof észre ne vegye. a prof szerencséjükre nem vette észre, így a szokott módján elkezdte dörzsölgetni a pad alatt a bal heréjét. az öreg faludy pl csak úgy tudott pofázni, ha dohányzott közben, na ő meg a heréjét markolászta. a szokás is a jog részét képezi, érvelt, és erősen rámarkolt a zacsira. közben azon agyalt, hogy ez a sok kis geci most mi a ráktól néz olyan csodálkozó tekintettel, hát mi a navalyáért érdekes ezeknek a kelseni jogpozitivizmus. vagy az orrom fikás? költözött belé a félelem egy pillanatra, azt észrevétlenül végighúzta a kezét az orrán, mutatóujjtól könyékig, közben merengő arcot vágva, mintha épp csak gondolkozna valamin. a hallgatók meg döbbenten ültek, hogy mekkora beteg állat ez, hogy ekkora szagmintát vesz a herés kezéről.

ezért szar ha az ember lát, nem úgy mint az öreg sükösdi professzorúr, akinek a szemüveg csak placebo hatásból volt az orrán, de mondjuk nem is hallott. jól, rosszul meg alig. ennek megvolt az az előnye, hogy szent meggyőződése volt, hogy roppant érdekfeszítő előadásokat tart, és az egész terem roskadozik a hallgatoktól. azt mivel sosem hallott semmi neszt, ő ebben a kitüntetett feszült figyelmet látta igazolva hallgatósága részéről. de azért, hogy biztosra menjen néha elordította magát, hogy ki az, maga beszél ott? azt nézett a terem egyik távoli pontjára, és mind az öt jelen lévő hallgatóban, akik valami tévedés folytán nem a közeli kocsmában ültek, megállt az ütő, hogy a vén profnak megint megjelent egy poltergeiszt. félévente egyszer aztán sikerült az öregnek élőkkel is megtöltenie a termet, amikor következett a zárthelyi dolgozot megírásának időpontja. mer azon szerencsétlenek, akik még ahhoz is hülyék voltak, hogy a különböző harcászati segédeszközökkel, négy nyitott könyvvel, az egész padsor segítségével, telekalligrafált tenyérrel megírják elégségesre a dolgozatot, azoknak bizony szóban kellett vizsgázniuk. és mivel az öreg prof nem hallott, ezért bizony mindegy volt, hogy az ember mit mond a vizsgán. öt embernek ma meg kell buknia, mondta az öreg mágus minden vizsga elején, mintha magában hammurapi törvényeiben olvasta volna, és bizony ezt be is tartotta. maga egy nagyon értelmes fiatalember, mondta egy ízben erősen megszeppent jogászpicsának, amikor az éppen csak letette az indexét az asztalra. megadom az elégségest, és ahogy illik be is írt egy jelest az indexbe a csaj fényképe alá. persze nem mindenki volt nekifutásból ostoba akinek nem sikerült az írásbelije, volt aki be sem ment, meg aki be sem küldött meg maga helyett senkit, sőt a haverjának sem szólt, hogy írjon két dolgozatot, meg volt olyan is akit a herczeg miki kaszált el, az élesszemű demonstrátor. és hökös.

ő bizony már első félévben lenézte évfolyamtársait, akik csak azért jelentkeztek jogra, hogy mielőtt pékek lesznek, legyen egy diplomájuk is, azt tulajdonképpen a felvételi jelentkezési lap kitöltésen kívül más nehézséggel nem is kellett kiállniuk. mondjuk a lindácskának azt is a muterja csinálta, de aztán mivel az anyukája nem járhatott be helyette vizsgázni, bár kérték a dékántól, végül nem is erőltette a dolgot, de hát legalább jogra járt, és a modellszakmában ez még valami. szóval mikit tényleg fűtötte a jogászi éthosz, halszálkás öltönyével, bőr aktatáskájával és ezüst parker tollával tűntetett a kisszerűség ellen. paragrafus pecsétgyűrüjét büszkén hordta és lenézte azokat, akik megalázzák palasz athéné szent hivatását, azt miközben üvöltik hajnalban az astorián a jogászhimnuszt, verik ezerrel a kukát, amiben állnak. szorosabb köteléket érzett ő a tanárokkal és professzorokkal, és mélyen a pecsétgyűrűjének zafírjába nézve látta a jövőt, amikor tanársegédként megismertetheti a hallgatókat az igazsággal és a renddel. de hát egyelőre még a hökben kellett buzgálkodnia, például itt volt az ösztöndíjak kifizetésének kérdése, már három hónapja azon agyaltak hogy miként oszthatnák szét minél igazságosabban. ezzel a megfontolt eljárással amúgy a dékán is nagyon elégedett volt, mert azér a bankban három hónapig ennyi lóvé csak jól ketyeg. úgyhogy széles mosoly mellett írt alá mindenféle számlát, azt így legalább a verók is bekúrhatott minden este abból a 240 plusz áfából, amit egy darab plakát megtervezéséért kapott, ha már egyszer az ösztöndíja meg már három hónapja baszik megjönni.

lassan ráadásul meg már jött a vizsgaidőszak, azt addigra csak megjön a lóvé, azt lesz pénz red bullra meg kólára, különben erősen kétséges hogy az a 3000 oldal féléves anyag be lesz-e seggelve. de ha nem lesz, az sem nagy coki, mer a martin tud ilyen szart 120ért amit az ember berak a fülébe, azt otthon a fotelból a nagyi is lesúghatja az egészet. de nagyban készült már a tóth is, a rendszergazda a vizsgaidőszakra, a hamu alól épp az előbb bányászott ki egy 486ost, azt ahogy tartja maga elé, hosszan felizzott a parázs a szájából, olyan erősen elgondolkozott, hogy szerverként elviszi-e a neptunt. kicsi rá az esély, de egy próbát megér, gondolta és elnyomta a csikkét a talpán. kéne egy hamutartó lehet, gondolta és lesöpörte a dekkeket az asztaláról, azt rábaszta a gépet. leszedem róla a doomot meg a pornót, azt faszagányos lesz. két hét múlva a maritán béci erősen izzadt a szabó ervinben, mert másfél órája a kurzort se tudta megmozdítani a neptun kezelőfelületén, de nem mert kilépni, ha már egyszer ideáig eljutott. csörgött a telefonja, na? bent vagyok, csak fagy, neked? viccelsz? anyám egész osztálya próbálja felvenni a polgáromat a suliból, semmi geci. na! na most! siker, de bazzeg csak huszonnyolcra van hely, bazmeg az hétfő, tuti hogy a veres lesz h baszná telibe. hívom is a martint, hogy kell a füles.

de hát a tanárok sem hülyék, krudák tanársegéd úr teljesen tisztában volt vele, hogy például a kis betonfejű a negyedik sorban nem hangosan gondolkozik, mikor izzadva motyog maga elé h gondokság, mellette egy másik meg nem véletlenül kapcsolta be és ki negyvenhetedszerre a tollát. de még párszor be is fogja, mer ebben a félévben valamiért az első tétel a hatvannyolcas. ráadásul az adás sem volt jó, mer a krudák meg árnyékoltatta a termet, amiért mondjuk előző helyéről ki is baszták, mert az ottani dékán szomszédjának elkúrodott a kis bizbasz a fülében tőle. éppen ezért a gyakorlati órákon fölényes magabiztossággal tartott előadást a nyakkendőkről és a borokról, ahogy úriemberhez illik, azt mondanám hogy kokettált a hölgy hallgatóival, ha nem a csöcsüket nézte volna. mindezt megtehette, hiszen a sikeres vizsga nem azon múlott, hogy miképp adja le az anyagot, ami amúgy is megvan írva 1800 oldalban a tankönyvben, hanem h mennyire komoly állnak a hallgatók a vizsgához. 80 rugó már pl elég komoly hozzáállást jelentett. azt a kis bátkai evelin is vette a lapot, és megigazítva átlátszó fehér blúzát, óra után konzultációs időpontot kért krudák tanársegéd úrtól.

non scholae, sed vitae discimus.

2009.09.25. 07:47 93 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr531401745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crom77 2009.09.25. 08:39:16

Zseniális lett, Tibi, köszönjük! Egy jól esett így reggel, már nagyon vártam az újabb posztot! Még most is röhögök. :-DD

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.25. 08:57:26

"Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk."

Jaj, latinra járatott anyám.

KicsiSáti · http://kskozlony.blog.hu 2009.09.25. 09:00:46

Zseniális! Nem is tudtam, hogy te is nálunk tanulsz! :)
fbm!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.25. 09:07:11

De jó, h ma nem voltál lusta.

pirxx 2009.09.25. 09:08:07

nyomdába! azonnal!

skru 2009.09.25. 09:18:06

háh most komolyan honnan tudsz ilyen faszságokat hogy jogászi éthosz? én ötödévben találkoztam vele először...és utoljára

ifrance 2009.09.25. 09:20:39

bazz, totál élethűen felidézted régi(?) egyetemista éveket... Így utólag visítva röhög az ember, de nekem annó egy egér/egy neptun tárgyfelvétel volt a fogyasztásom (-> az már úgyis a kezemben volt, logikus volt, hogy azt vágom falhoz...) arról nem is beszélve, hogy az éves trágárságom 40%-át használtam fel menet el közben...
Tibor, rettenetesen nagy vagy!!! Minél hamarabb azt a könyvet!!!

vallerGPS 2009.09.25. 09:22:29

Király! Hozza a régi IIT szinvonalat, végre.

champ76 2009.09.25. 09:23:05

Hátha tényleg a szokás a jog része,akkor én már félig ügyvéd vagyok."mondjuk nem is hallott jól,rosszul meg alig"-váááá

Brummm 2009.09.25. 09:24:11

Nálunk is ez volt, bár én mérnök vagyok, nem jogász.

Alexnorman 2009.09.25. 09:30:04

Tényleg ez megy a jogi karon?

Mokele-Mbembe 2009.09.25. 09:35:29

Neptun, meg ETR, bazz... mennyivel egyszerűbb volt a faliújságon lógó vizsgalapokat teleírni. Megvolt az a diszkrét bája, hogy néha egy-egy anarchista leszedte onnan az összeset, aztán mindenki ment ész nélkül minden időpontra bemondásra...

Burgermeister 2009.09.25. 09:47:42

@Mokele-Mbembe: de még mennyire, meg lehuzgaltak a neveket és oda irta más ha már tele volt az A4....de azért ennyire nem durva!! :)

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2009.09.25. 09:50:09

Óriási, minden pontosan így történt/történik!
Le se tagadhatod, hogy jártál jogra:)))

Dixie.Flatline 2009.09.25. 09:54:07

Ez elég élethű lett.
Egerben egy felsőoktatási intézményben ( nem nehéz kitalálni melyikben ) van egy kedves matektanár, aki a nőnemű hallgatókat foglalkoztatja orálisan, vaginálisan/análisan egyaránt. A módszere a következő: a kis kuckója ajtajának kulcsát leteszi a tanári asztal szélére, aki nem akar megbukni az bemegy. A csajok meg már év elején azon imádkoznak, hogy csak ne hozzá kerüljenek, mivel van másik matektanár is.
Ez az egri nem egyedi eset, számtalan ilyen van még.

Közöd?? (törölt) 2009.09.25. 10:00:01

@hogyisvanezrulez: a helyzet biztos, hogy sokkal roszabb, elnézve a végzett jogászokat...

kalman.kalman (törölt) 2009.09.25. 10:03:22

A debreceni jogi kar is pontosan ilyen, sőt, még ilyenebb. Teli találat.

Szalacsi_Dezső 2009.09.25. 10:04:52

Nagyon ott van, magunkra ismertem, professzorostól tanszéki menstruátorostól, kigombolt blúzos tankörtársnőstől, meg minden. Óh azok a 80-as évek, meg a mosolyért kapott pinák. :-)))

füligjimmy77 2009.09.25. 10:07:02

igen élethű lett, bár nekem nem adtak szopásért kettest. Hába, a nőknek minden könnyebb. Az ösztöndíjkérdést okosan közelíteted meg, ami egy felsőoktatási intézmény pénzügyeiben zajlik..... egy edzettebb kajmán-szigeteki bankár is tanulhatna tőlük.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.25. 10:14:04

Tibitibi, már megint lebuktál, tudjuk, ki vagy :-))

zsofily · http://twitter.com/zsofilicious 2009.09.25. 10:17:52

hű,ismerős az iskola..már csak találgatok, a kettőből melyik.

Wizardus86 2009.09.25. 10:24:33

kedves Tibor, engedje meg hogy aztakurva :D

leginkább a Neptun titkának felfedése tetszett :)

Dr. No 2009.09.25. 10:35:34

Pécsen a 48-as téren volt a jogi kar, azt az egyik vizsgán egy szar felelt hallatán a tanseg elindul a szobából kifelé. - Hova megy tanseg úr? - Ki a térre, hogy ezek után legalább Petőfi lábánál haljak meg.

Sájgec 2009.09.25. 10:40:34

Én ugyan még a bőven a neptun korszak előtt voltam joghallgató, de úgy látszik a Karon semmi sem változik. Gennyesre röhögtem magam.

Stefan Derrick 2009.09.25. 10:40:54

Elkaptad a lényeget, asszem...

indapasssucks 2009.09.25. 10:45:43

ez elég erőltett és lapos lett, nem?

sertésmájkrém 2009.09.25. 11:03:02

@indapasssucks: A tömegnek bejön, ez a lényeg, mindenki pont magára is ismert.

pampalina 2009.09.25. 11:06:57

respect, grat.
EZ az ájk, igaz csak a neptun előtti időről van tapasztalatom, de TELITALÁLAT. Pontos, élethű, hogyismondjam; valódi élményeken alapszik az írás...

Karcolt lendület 2009.09.25. 11:09:26

"...azt miközben üvöltik hajnalban az astorián a jogászhimnuszt, verik ezerrel a kukát, amiben állnak"
Ha nem is jogász vagyok, de ez a mondat felidézte boldogult egyetemi éveim egyes momentumait. ;-)))

LEN 2009.09.25. 11:17:35

Diplomát a Pékeknek Nemzeti Felszabadító Hadsereg!

kicsit off:
felénk igen elterjedt az IIT rendszám, de sajna még Audi-n nem láttam...

Alexi Borzovan 2009.09.25. 11:23:50

Hatalmas!!! :-))) Ááá, kár hogy már végeztem a fősulival (ha még nem is oly régen), ez a kis "nosztalgia" jót tett a lelkemnek. A HÖK-ös balfasz leírása pedig abszolút hiteles, a fősulinkon is ilyen gyíkfasz volt a gyerek, csak nem paragrafus-gyűrűvel, hanem gusztustalanul fehér színű BMW-vel. Ráadásul még sikkasztott is a kis foshalmaz...

bervas · http://t1projekt.blog.hu 2009.09.25. 11:29:57

"évfolyamtársait, akik csak azért jelentkeztek jogra, hogy mielőtt pékek lesznek, legyen egy diplomájuk is"

"de hát legalább jogra járt, és a modellszakmában ez még valami."

Ez mindent elmond.

shweir 2009.09.25. 11:32:10

@Szalacsi Dezső: Hát én nem tudom, én mint az ivarszerveit kívül hordó, semmilyen extra előnyben nem részesültem. A szopás az szopás. Ebben teljes volt az egyenjogúság, mondjuk más-más tanárnál kellett jelentkezni ez abszolválására, de ennyi.
Mi épp a fiúkat irigyeltük, nálunk valahogy a nőtanárok voltak a bevállalósabbak. Ókortöri 8000 oldal (mondjuk az ajánlottal, de nettó is megvolt vagy 4200) sza'l inkább egy szopás mint három hét szívás - ha lett volna választásunk, de csak a nőcinél lehetett különutas megoldásokkal letenni a vizsgát.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.09.25. 11:35:30

"azt mivel sosem hallott semmi neszt, ő ebben a kitüntetett feszült figyelmet látta igazolva hallgatósága részéről. de azért, hogy biztosra menjen néha elordította magát, hogy ki az, maga beszél ott? azt nézett a terem egyik távoli pontjára, és mind az öt jelen lévő hallgatóban, akik valami tévedés folytán nem a közeli kocsmában ültek, megállt az ütő, hogy a vén profnak megint megjelent egy poltergeiszt."

Na, ezen hangosan nyerítettem. Kurvajó. :-))))))))))))

bigthereal 2009.09.25. 11:35:46

azért nem minden így van...

de 50%-a igaz:)

Alexnorman 2009.09.25. 11:56:33

A tantestület "erkölcseiről" hallani egyet s mást. Lehangoló...

ergerberger 2009.09.25. 12:02:58

@shweir: "Hát én nem tudom, én mint az ivarszerveit kívül hordó"

Mit hordasz te kívül, ha a fiúkat irigyelted?

gabcigirl 2009.09.25. 12:05:48

Hi! A linda aki modell meg jogász a zimány:)))?????

mireina 2009.09.25. 12:14:44

Zseniális, eredeti, valósághű, nagyon jó stílusban!!!A neptun, a profok, a tansegek, atyám, hogy milyen hiteles a rajz.
Ha kiadják, van egy vevőd.
Végigcsináltam én is, úgy igaz, ahogy van. Mondjuk én az olyan típusú tanároknál puszta kigombolt blúzzal is boldogultam, meg széles mosoly kellett még, mondjuk én tanultam is mellé, de hát biztos, ami tuti, volt dekoltázs is (96-os mellekhez hatásos ;) ). Hiába tudtad az anyagot, ha a pofád nem tetszett, mentél a lecsóba, muszáj volt bevetni a nehéztüzérséget.
És a sok idióta évfolyamtárs.
Ezértnem bírom azt, aki el van magától ragadtatva, mert kapott egy dr-t a neve elé. Ilyen mezőnyben én inkább titkolom... :(

Endrebácsi 2009.09.25. 12:25:17

Helyi Téma:
Zimány Linda: Meggyűlt a bajom a római joggal!
Írta: B. E.
2009. szeptember 16.

Zimány Linda megbukott a rómaijog-vizsgán. A playmate fölöslegesnek tartja a médiaiskolákat, de talkshow-t szívesen vezetne. Példaképe Tyra Banks szupermodell.

Zimány Lindát nem szívesen képzeljük el talárban, sokkal inkább illik hozzá egy szexi bikini. Ennek ellenére a magyar Britney ötödik évét kezdi a jogi egyetemen. Kisebb nehézségek azonban még a celebek háza táján is adódnak. – Meggyűlt a bajom a római joggal, ezt a vizsgát még pótolnom kell. Azért hasznos a jogi kar, mert nem árt, ha az ember tisztában van a jogaival – mondta el lapunknak a szőkeség, aki nem szeretne jogászként dolgozni.

Sokkal inkább el tudja képzelni magát egy beszélgetős show háziasszonyaként, de tanulni már nem akar. Legalábbis nem az iskolapadban. – Hajlandó vagyok fejlődni, de nem hiszem, hogy ehhez médiaiskola kell. Sokkal fontosabb a tehetség! – állítja határozottan Linda, aki még a felkérésre vár. – Egy Tyra Banks-féle talkshow-t el tudok képzelni magamnak!

Török Szultán 2009.09.25. 12:41:39

Köszi Tibi, megint sikerült elkapni a lényeget, a jogászi ethoszon kész voltam :)
SZTE ÁJK dettó ilyen volt anno, igaz akkor még nem volt elektronikus vizsgafelvétel, a hökösök mindenkit behívtak a nagyelőadóba, és 200 ember ordibálva, a pad tetején állva, a nevükkel feliratozott papírlapokkal hadonászva próbált meg feliratkozni azokra a helyekre, amik még nem voltak lefoglalva a hökösöknek és haveri körüknek.
Ott láttam először és utoljára olyan srácokat akik öltönyben, aktatáskával, hátralőtt séróval jártak be előadásra. Ha az ember a folyosón elment mellettük, beleütközött az after shave-jük által képzett erőtérbe,és amíg összeszedte erejét hogy áthatoljon rajta, hallgathatta, hogy "vaze, kirúgom a köcsög brókeremet, mer elb*szta a portfóliómat".
A csajok viszont k. jól néztek ki (mint tudjuk minden szépségkirálynő, modell meg hasonló egyetlen vágya a világbéke és a médiakarriermellett, hogy jogász legyen) :)

Csimasz 2009.09.25. 12:56:48

a poltergeisztes poen odabasz :)

Shopping 2009.09.25. 13:13:05

Lehet hogy az adott iskolába járó gyerekek szerint ez: " remek, szuper" stb., de valójában egy össze-vissza olvashatatlan xar...

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2009.09.25. 13:13:17

Köszönöm Istenem,hogy nem lettem jogász.

Bölcsészpoén után szabadon.

Puch Cavette 2009.09.25. 13:18:34

Basszus! A baratnom summa cum laude vegezte a jogot, de mindig ugy beszel rola, hogy ruhellte az egeszet. Mar mindent ertek. :)

ergerberger 2009.09.25. 13:34:17

@Puch Cavette: "A baratnom summa cum laude vegezte a jogot"

Barátnő? Akkor az inkább "SUNA-cum laude" lehetett.
És a "cum" az angolul volt benne.

ergerberger 2009.09.25. 13:35:28

Ismét követelném, hogy Tibor for president!

ergerberger 2009.09.25. 13:38:23

@Endrebácsi: "Zimány Lindát nem szívesen képzeljük el talárban"

Hátulról jól bepakolnék a talárja alá...
Aztán TALÁRJA ki, hogy ki volt, muhahaha! :D :D :D

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.09.25. 13:58:14

nem csak a jogi karon megy ez hanem mindnehol. zseniális iromány... :D

kleinmeister 2009.09.25. 14:21:45

@Török Szultán: vazz, a vizsgafeliratkozások tényleg ilyen durvák voltak, egy rockfesztiválon nem volt akkora csápolás, mint ott... a tanszéki korlátkitörős, bordát szétkönyöklős gruppen kurzusfelvételekről már ne is beszéljek...régi szép idők :)

a post szerintem is remek lett...és nemcsak azoknak, akik voltak ilyen helyzetben, önálló műként is ütős...respect!

Mokele-Mbembe 2009.09.25. 14:26:28

@ergerberger: te hülye vagy... suna cum laude... majdnem kávéköpés lett belőle

szögyi (törölt) 2009.09.25. 15:09:21

Hálás köszi, előhoztad belőlem a húsz (na jó, harminc) évvel fiatalabb énemet.

egy hozzászóló 2009.09.25. 15:19:57

@Dixie.Flatline: kötve hiszem, hogy ne látták volna el a baját.

gitáros 2009.09.25. 16:03:40

@Shopping :
Akkor ne próbálkozz vele... :)))
Nekem így ötven felé, személyes felsőoktatási tapasztalatok nélkül (na, jó, egy kevés azért van a gólyabálokról...) is bejön.

zwilling 2009.09.25. 18:00:33

Mit mond a jogász a bölcsésznek?
...
Egy Big Mac menüt kérek kólával, jég nélkül.

ravezed 2009.09.25. 18:26:48

Poltergeistes poén az nagyon király, és a demonstrátorok is ilyen fontoskodó kis buzik, nagyon megragadtad a légkört. Bár nálunk annyira nem volt a tanárok részéről jellemző a herefogdosás.
A Neptun pedig - akárhogy is változtatgatják, giccses netes felület meg miegymás - nagy kalap szar még mindig. De főleg azért, mert egy 20 kapcsolatot kibíró szerverre ráeresztenek 200-at.

KelemenPápa 2009.09.26. 02:49:14

Amig a tisztelt hallgatok nem a tudasvagy okan jelentkeznek a felsooktatasba, addig mindez igy is marad. Persze a szures hianya/elegtelensege az nem a tisztelt hallgatosag hibaja...

kleinmeister 2009.09.26. 11:41:24

@KelemenPápa: a tisztelt hallgatók azért jelentkeznek a felsőoktatásba, mert nem kapálással vagy vagonrakodással kívánják eltölteni az életüket. Arról meg ne beszéljünk, hogy az elvileg specializált felsőoktatás tele van olyan hulladék (de kötelező) kurzusokkal, aminek vajmi kevés köze van a választott szakhoz, ezek iránt aztán különösen nehéz tudásvágyat táplálni.

Crom77 2009.09.26. 19:16:03

Poltergeist-re reflektálva: emlékszem, főiskolán volt egy ilyen Tanár Úr (nevét és az intézményt nem szeretném leírni, mivel nagy koponya volt, és tanárként se volt annyira rossz, tehát megsérteni se akarom), aki olyan vaksi volt még szódásüvegaljú szemüveggel is, hogy kb. 3 méternél távolabbra élesen nem látott. Volt hogy ő volt bent ZH-n felügyelő tanárként, és azt látta a hallgató, hogy a szemüveg alól az a két szem felé mered folyamatosan...és nem hogy puskázni, még levegőt is venni alig mert...pedig mint később kiderült, a Tanár Úr robot módjára forgatta a fejét, de mivel 3 méter volt az éles látótávolsága határa, és minimum 5 méterre ült fent a tanári asztalon mindenkitől, kb. mindenki azt csinálhatott volna amit akart mert legfeljebb akkor vette volna észre az illetőt, ha feláll és leadja a dolgozatot. :-)
Régi szép idők...volt hogy egyszerre 3 ilyen csökkent látású tanár volt bent szigorlaton, de ahhoz elég élesen láttak hogy 30 méterről röptében kiszúrják a puskázókat. :-)
Mai napig nem tudom hogy csinálták....

Teasing Angel 2009.09.27. 06:07:13

csalhatnál tibor, mint douglas adams és továbbfokozhatnád ezt a trilógiát még egy két résszel

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.09.27. 12:38:42

A neptunszerver összeheggesztése nagyon reálisan lett leírva, jót kacagtam rajta.

Mondjuk az ösztöndíjak késői kiutalása inkább az OM/MÁK hibája volt, dékán/rektor úr nem igazán tudta volna bankban lekötni, mert államkincstári számlákat használhatott az egyetem. Onnét nehéz lopni.

Más oldalról érdekes, h amikor Mo. legnagyobb hallgatószámú és patináns budapesti tudományegyeteme leszerződött egy hazai nagybankkal (jamiroquai-os bank :) ), h a diákok, tanárok ott vezessék a számláikat, akkor a rektor úr hirtelen vett egy házat. Név nélkül említeném még meg az akkori HÖK elnököt (ma Halásztelek polgármestere, ennyit elárulhatok), aki szociális támogatást vett fel abban az évben, de vett egy Rover 100-ast is.

A gazdasági dékánhelyettes meg, amikor véget ért este hatkor a kari tanács, ahol leváltották, személyesen jött az irodámba kölcsönkérni az iratmegsemmisítőmet :)))

ratatüj - az édes vadállat 2009.09.27. 16:21:53

@Törcsi:Got_som'_weed?: b+ nem is tudtam eddig, hogy összegyütt a Józsinak a polgármesterség. Amúgy tehetséges faipari focista volt ifjúkorában, úgyhogy ne bántsuk. Meg amúgy is, dízel Rover volt, hogy ne fogyasszon sokat.
Ugye akkortájt úgy volt (franc se tudja, azóta hova süllyedt a banda), hogy aki lóvét hoz az alapítványba, az viheti belőle a sápot. Már akkor is nehéz lett volna korrektül állást foglalni, hogy a bankkártyás/számlás/folyamatosan csepegtetős biznict most akkor fenti Úr hozta össze, vagy fenti bank jött volna erővel is mindenképp, mert az neki jó.
Amúgy ne basszuk át a t. közönséget, Józsi mester EHÖK elnök volt. Őszintén megmondva én sajnálom, hogy annó nem sikerült neki elég szavazatot összevásárolni a HÖOK elnökséghez, aztán ilyen MDF-bomlasztó arcok vezényeltek inkább akkortájt.
Amúgy ha már a nagymúltú egyetemen kapirgálod a kupacot, akkor kollégiumbérlés kategóriában biztos van egy post-nyi anekdotád :-)

Benyovszki 2009.09.27. 18:20:42

Ez már nagyon kellett! Kurvajó bejegyzés lett Tibor, minden elismerésem! Igaz én mérnöki szakon vagyok, de azért egy-két hasonló tapasztalatom van nekem is :D

golyo1974 2009.09.28. 10:51:38

@ratatüj - az édes vadállat: Szia Drágám :)
A Poltergeist-es részt még mindig vinnyogva olvasom :D

BUNKÓ 2009.09.28. 15:39:36

mekkora beteg állat ez, hogy ekkora szagmintát vesz a herés kezéről

csúcs

commandante 2009.09.28. 19:22:33

vééégre egy igazi poszt vazzz! riszpekt! jó lesz az a könyv....

Dikiröl 2009.09.29. 09:40:30

Hát ez megent nagyon jó lett, köszi!

Burgermeister 2009.09.29. 09:50:11

Amugy nem NEPTUN!!! Hanem ETR!!!!

mgrc 2009.09.29. 11:58:22

nálunk is volt vaksi prof, szerencsére ezt tudtuk is :) egy dologra kellett vigyázni, semmi mozgás, és néma csend, mert istentelenül jó füle volt a rossz szemét kompenzálva, és valami csodálatos mozgásérzékelője. szóval nála módosítanunk kellett a puskázási technikán, nyugodtan kiraktuk az asztalra a nyomtatott papírkáinkat, és onnan másoltunk, ügyelve arra, hogy ne xarjunk be ha félméternyire kószál mellettünk, és néz megrovóan a semmibe, mert nem látja. ellenben mozogni a közelében tilos, mert azt kiszúrta ha valaki pakolgatja a cuccait ideoda.... nem volt könnyű elfogadni a tényt, hogy melletted áll nézi az asztalodat de NEM látja a puskát, gyenge idegzetű csajok be is bukták sokszor, egy gyors mozdulattal elrakni egyenlő volt a bebukással, hiába no az egyetem az életre nevel :D

skizopepike 2009.09.29. 14:18:52

Igaz, hogy 10-15 évesek az emlékeim (ezért talán megszépültek), de ilyen durva dolgokkal nem találkoztam.
Jelentkeztünk. Felvételiztünk. Felvettek. Bejártunk. Buliztunk. Vizsgáztunk. Elvégeztük. Dolgozunk. Ma is élek az egyetemen tanultakból, bár már nem akarom megváltani a világot.
Ahogy a cikk alapján látom: az oktatók és a hallgatók megérdemlik egymást.

Tibor csak így tovább!

tygger 2009.10.01. 17:26:19

@Burgermeister: hol ez, hol az, kit érdekel?

nekem is megvan még, amikor egyszerre három ablakban volt nyitva a neptun, hogy ha kettő kifagy, a harmadikban még be lehessen lőni a kiválasztott időpontokat. 90 százalékban sikerült is, de a reggel 8-as vizsgajelentkezésnél már 7-kor be kellett lépni és valahogy bent is maradni.

micsoda emlékek.

wendriner úr 2009.10.05. 15:44:55

hej, a regi szep idok, amikor meg csajozni is lehetett egy laptop+neptun hozzaferes komboval!

Mourinho már nem a király 2009.10.06. 14:06:12

@Burgermeister: van Neptun is meg ETR is, attól függ melyik intézményt látogattad.

mchn 2009.10.06. 15:57:19

De legalabb m2 szar.

leebowyer 2009.10.13. 10:24:42

Miért jár minden modell a jogra???? :):) Valaki elmagyarázná? Lehete egy egy tanársegédet kéne megkérdezenem?:)

Amugy kurva jó. Tardáról szoktam át Izomtibi-re ezért szokatlan nekem kicsit ez a felsőoktatásos téma:):)

horika 2009.10.28. 02:15:58

ELTE, PPKE vagy KRE?

Ha jogászi éthosz (ethosz) V. éven, akkor ELTE... :))

horika 2009.10.28. 02:18:08

ELTE, PPKE vagy KRE?

Ha a jogászi éthosz (ethosz) V. éven, akkor ELTE... :))

Celtic 2010.09.05. 20:57:48

Kisse kesve olvastam, de nagy volt :) Az a kitort tanari katedra nagyon elottem van :) A Neptun balfaszsaga is :(

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még