Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ogyessza - 2.

Na szóval legutóbb ott tartottunk, hogy ödönbá leszervezett nekünk egy túrát ukrajnába, tulajdonképpen az egésszel mindenki úgy volt, hogy viccnek ugyan kicsit erős, poénnak meg gyenge, de hátha azér leszopkod minket pár kucsmás picsa, ha már odatoljuk az arcunkat a nyugatról. a tuskó még váltott is pár dollárt a nyugatinál, hogy együtt parolázhasson az öreg washingtonnal, azt azzal melegítse a fagyos ölüket a sunáknak ott a hidegben. tivadarbá meg még kutyafaszázott egy sort, hogy elrabol minket az ödönbá, azt  nehogy lerúgjanak minket a dömös elleni ki-ki meccs előtt, de megnyugtattuk hogy nem kell aggódni, utánunk visszasírják majd a sztálint is a gecik, a meccs után a pályájukhoz képest csernobil alpesi legelőnek fog tűnni. 

na nem mintha lett volna  valami bajunk az ukránokkal,  ödönbán kívül nem is ismertünk egyet sem, de hát az egészséges rivalizálás már csak ilyen, még akkor is ha látszólag eléggé odatették magukat mint házigazdák, pl repülőre foglaltak nekünk helyet, igaz isztambuli átszállással. mondjuk magyaráztad volna te el a bekőnek, hogy repülni jó, mikor ő még a villamosnak is megemelte a sapkáját, ha elhaladt egy. be is volt szarva rendesen,  mert neki a repülőgép a mezőgazdasági permetezőt jelentette, ami feléjük minden héten lezuhan vagy kettő. úgyhogy a biztonság kedvéért megitattunk vele felszállás előtt egy üveg konyakot, amitől aztán meg olyan bátor lett, hogy ki merte deríteni hogy nem szabad repülőn énekelni. az első dalnál még csak pisszegtek az emberek, a másodiknál meg jöttek a stewardesek uramozni, mondjuk ezt aztán végképp nem vette magára, de amikor az egyik pilóta is megjelent, az hatott rá és megült kussban rendesen, mert ez még azokban az időkben volt, amikor egy uniformis jelentett valamit a közeli emlékek miatt. aztán amikor isztumbul fölött bekerültünk a viharba és körözhettünk a félhold körül, hogy fogyasszuk a kerozint és az elöttünk ülő nő zokogva elkezdte csókolgatni a gyereke fejét, hogy szeretlek mackókám, vigyázz magadra, már maguktól hozták a szeszt az légikisérők az utasoknak. láthatóan ödönbá egy teljes járat helyett volt beszarva, mert  mire végül épségben letette a pilóta a gépet, automatikusan már nem is tudott leszállni a gépről, csak manuálisan, úgy hogy négyen fogták. így igyekeztünk a határátkelő felé, miközben néztük ahogy a szakadó esőben a gépünkről egy tag rugdossa le a gépről a csomagokat, egy meg odalent bassza fel egy targoncára az egészet, meg a maradék ruhákat, amik kiestek a bőröndökből. nagyobb rend a isztambuli repülőtéren sem volt, egy falka kóborkutya pölö vidáman falatozott a várócsarnok közepén álló szemétből. rajtuk kívül meg a fél emberiség ott nyomorgott, azt se tudtuk mi a fasz van. kerestük hol van az indulásokat jelző tábla, de mondták hogy azt ne keressük, 86 óta spórolnak az árammal, helyette van egy ürge, aki szorongat egy négyzetrácsos füzetet (a geometria náciknak: kockásat), azt abba irogatja az utaslistát.  sikerült is megtalálni a tagot, aki mondta hogy  maradjunk a közelében, a gép kb hat óra múlva indul, azt amikor ő feláll, akkor indul a gép is, kövessük, különben itt rohadunk meg nagy valószínűséggel. szóval hiába tudtuk hogy van még hat óránk, az első fél órában úgy stírültük az ürgét, hogy majdnem lekopott a homloka, egészen addig míg olyan irgalmatlanul bebasztunk mint a dinnye. azt is onnan vettük észre, mikor végül felállt, hogy rálépett az előtte fekvő szebesicsre, akit bölcs előrelátásból én terítettem oda. 
 
az ogyesszába vezető út már jóval zökkenőmentesebben ment, mert kb senki nem tudott magáról. a következő kép kb az volt, hogy mindenki az útlevelét kotorássza, az ödönbá meg mikor kiszúrta a határőr gallérján az ukrán zászlót, önkívületben elkezdte  ölelgetni a csávót és nagyban magyarázott is neki. mint kiderült, kitört belőle a hazaszeretet, azt elkezdte óbégatni hogy végre hazatért és többé már nem megy el innen. úgyhogy két perc múlva már vitték is el ödönbát, mert erősen illegális bevándorlónak nézték, mi meg csak pislogtunk, hogy ott viszik a szótárunkat. tekintve hogy régi oroszórák ide vagy oda, az összes orosztudásunk kb annyi volt, hogy fel tudtunk volna szólítani valakit az anyja megbaszására, ugrott a telefonos meg a közönség segítsége is. már kezdtük vakarni a fejünket h mi a tosz legyen, de csak azért mert nem láttuk magunkat kívülről, 15 szerencsétlen szétcsapott embert, akik közül az egyik egy kapuskesztyűbe rókázik. szerencsénke akik kijöttek elénk, azok viszont igen. mivel az egyikük tudott magyarul, így viszonylag hamar megbizonyosodhattunk egymásról, egyedül ödönbát hiányolták, de hát mondtuk nekik, hogy őt bizony elvitték. emiatt kicsit megijedtek, de mondták hogy minket elkísérnek a szállásra, utána megpróbálják elintézni a dolgot. 
 
a buszról nézve az tűnt fel elsőre, hogy ogyesszában sehol nem lehetett parkoló autót látni az utcán, csak hatalmas kerítéssel elkerített területeken, aminek a négy sarkában őrbódék álltak. végül befutottunk vmi fullos szálloda elé, emi előtt láttuk az első parkoló autót, egy fullos kabrió mernyót, leengedett tetővel. mint később kiderült, abban a verdában a kulcsot is benne hagyhatták volna, meg az anyóson a pamela andersont, akkor sem viszik el, tekintve hogy a helyi maffiafőnöké, aki a szálloda második emeletét bérli. úgyhogy bejelentkezés során mondták is, hogy a lépcsőt ne használjuk, mert a lépcső tetején álló gépfegyveres emberek úgysem engednek át, a liften meg ne nyomogassuk a kettes gombot, amúgy érezzük jól magunkat. kicsit túlzásnak éreztük a dolgot, na nem a díszbohóc maffiozó miatt, hanem a szálloda miatt, főleg hogy mindegyikünk munkásszálló kompatibilis mackókat hozott magával. kicsit hülyén is festettünk vacsoránál a márvány burkolatú étteremben az aranyozott karfájú székekben ülve, mondjuk fele nem annyira, mint az a hatalmas szennycső, ami keresztülhaladt az egyik falon, meg az h olyan geci hideg volt a fűtetlen helyiségben, hogy a sarokban hegedáló vonósnégyes nyolcan voltak, aztán sorcserével nótánként melegítették a kezüket a konyhában a rezsó fölött. mivel minket feltételezhetően oda nem engedtek volna be, így kesztyűben ettünk az ezüst evőeszközzel, miközben stíröltük a másik asztalnál ülő mamókát, aki minden kanál levessel leette a nercbundáját. 
 
ödönbá meg közben még mindig sitten volt, de még másnap is, pedig még a nagykövetségtől is bementek hozzá, pontosabban csak próbáltak, mert elhajtották őket is a faszba. úgyhogy meccs előtt nem volt ki lebasszon minket, teljesen nyugodtan készülődtünk. ugyan medvebaszó hideg volt, de még belenéztünk az előttünk zajló ifimeccs végébe is, azt az hamar feltűnt hogy a bíró vagy vak volt, vagy hóhér, mert vagy 5 embert szabályosan kivégeztek 10 perc alatt. az világosan kiderűlt, hogy ezen a tájékon ha valamit, a szabadrúgást nem sokat gyakorolják, de gondoltam ha ide ez kell, ám legyen, megfaragom a kozákokat, hogy a végén hokedliként szedik le őket a pályáról. ráadásul a csávók olyan műszálas rövidujjú mezben játszottak, hogy mi viszkettünk tőle, főleg amikor meccs után az ifis ogyesszai srácok levették a mezüket és odaadták az ellenfelünknek, akik a legnagyobb természetességgel vették fel a ráfagyott izzadtsággal együtt. mivel a meccs nem tartozik a legszebb emlékeim közé, a történelmi hűség kedvéért a 0-4es végeredményt még elmondom, de azt már nem részletezném hogyan fagyott meg bekő a csodacsatárunk, mert egyszer sem tudtuk felpasszolni neki a labdát. még az sem boldogított hogy hordágyon kellett levinni az ellenfél gólzsákját, mert az sem nem sikerült, hanem az átok fricinek, aki már annyira fázott hogy inkább úgy gondolta, hogy elmegy zuhanyozni. rábaszott, mert megúszta egy sárgával, azt a meccs végén is, mert melegvíz az pont annyi volt, hogy egy fél csésze teát tudtunk volna belőle főzni. 
 
ekkor még kicsit örültünk is, hogy ödönbá sitten van, de azért másnap reggelinél egyre többet gondoltunk rá, hogy tán mégse jó ez így, úgyhogy fogtuk magunkat és gondoltuk teszünk egy próbát, bemegyünk érte. jött velünk az ogyesszai magyarul tudó arc is, aki mondta hogy szerinte esélytelen a dolog, már mindenki megpróbált közbenjárni az érdekében, de legalább búcsuzzunk el tőle. bent az örsön úgy voltam vele, hogy azért a fasz se tudja, én hiszek a diplomáciában, csak a megfelelő módszert kell megtalálni, úgyhogy megkértem a csávót kérdezze már meg az őrt, hogy mégis van-e valami ára ödönbá szabadulásának. ürge nagyon kellette magát, de végül csak rákérdezett, az őr meg hosszasan kémlelte a mennyezetet, majd kinyögte hogy 10 dollár. azt a végén elégedetten, széles mosollyal hozzátette: welcome to ukraine!
 
úgyhogy tuskó ugyan nem kúrt le egy kozák kurvát sem, de legalább kiszabadította ödönbát. amerika pedig mégiscsak a szabadság és a végtelen lehetőségek hazája, azt ha washington, meg az öreg jefferson is a faszára gondolt volna inkább a függetlenségi háború helyett, ki tudja mi a fasz lenne, de hogy ödönbá a sitten rohadt volna meg, az ziher. 
 

Címkék: ogyessza 2

2009.11.19. 07:25 58 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr201534296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drout 2009.11.19. 09:14:39

Én itt borultam az asztal alá: "minden kanál levessel leette a nercbundáját."
:)))

blah 2009.11.19. 09:38:18

na ez most penge volt

golyo1974 2009.11.19. 09:50:00

Ez már nagyon kellett :D köszike

Dikiröl 2009.11.19. 10:02:57

Ez jó vót!!!!!!!Köszi.

skru 2009.11.19. 10:17:16

baszki elég nehéz imitálni a munkát hogy vinnyogsz

ifrance 2009.11.19. 10:21:44

ZSENIÁLIS!!!!
egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.

Tightend 2009.11.19. 10:30:13

Beteg vagy. Én is. Hajrá.

morbiczer 2009.11.19. 11:09:25

Mondjuk az isztambuli repuloter kifejezetten kacsalabon forgo luxuspalota, de kicsire nem adunk. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.11.19. 11:11:18

Ez most nagyon ott van! :-))
Csak egy kérdés: 0-4re vertétek a helyi reménységeket, utána nem féltetek egy kiadós ukrán cipőzéstől??? Gondolom ők sem az angolkisasszonyok intézetében tanultak viselkedni...
:-)

pisces 2009.11.19. 11:22:52

Az orosz nyelv ismeretének mélységéből korban jól eltudom helyezni a történetet.
Mondjuk nagyjából ennyit tudott az is aki tanulta, meg az is aki nem.
Jó kis (szesz) túra volt.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 11:53:39

@morbiczer: hat mi meg joval a 2001es modernizacio elott voltunk amikor inkabb olyan volt mint egy vasarcsarnok. de legalabbis gecisokan voltak mert ha jol emlekszem egy terminalrol oldottak meg az egesz kozlekedest. @Sz.Lacc: nagyon kiabrandulsz e ha azt mondom h a 0-4 a mi szemszogunkbol volt ertendo? talan ha gyujtunk egy maglyat a tizenhatoson es neha odaszaladunk melegedni, lehet meg tudtunk volna mozdulni

joder 2009.11.19. 12:38:39

olyan jelentős hideg azért nincs arrafelé, ogyessza délebbre fekszik pl. bpestnél...

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.11.19. 12:46:20

@izomtibor: jahh, én a hazai-vendég viszonyban gondoltam arra, hogy leléptétek őket. Örök bizakodó vagyok, no...
:-)

lavor 2009.11.19. 12:53:00

Ilyen seggek miat utálnak minket az összes szomszédaink. Jogosan.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 13:05:22

@lavor: en az ilyen seggek miatt utalom a legtobb embert, mint te. jogosan.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 13:07:20

@joder: na ma ugy latszik a ilyen magarazos nap van. azert boven lehet ott telen -15is es ha elotte futetlen szobaban meg szalloban baszod a rezet, a vegen barmit teszel fazni fogsz.

.Iván · http://retropol.blog.hu 2009.11.19. 13:19:24

Kedves Tibor,

ez a blog nagyon elfáradt, erőltetett.
Az elején király volt. De már nem az.
Csak azért szólok, mert a haverjaid úgyse mondanák meg.

.Iván

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 13:23:37

@.Iván: a haverjaim nem olvassak, ugyhogy kosz. meg akartam varni az egy evet, de akkor bezarom, legyen igazad.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 13:29:18

@.Iván: vagy varjal, masik alternativa h nem olvasod tovabb. fasz tudja mi a jobb.

balra 2009.11.19. 13:40:04

felnevettem itt-ott. fasza.

Hidalgo 2009.11.19. 14:00:07

jó volt ez is Tibi! gondolom pont leszarod a simán idióták véleményét...

makimajom? 2009.11.19. 14:04:44

iván meg kapja be a seggem

vincere 2009.11.19. 14:08:17

rég várt folytatás, köszi!
lesz Ogyessza 3 is?

.Iván · http://retropol.blog.hu 2009.11.19. 14:12:12

@izomtibor: Ha megengeded, beleolvasok ezentúl is, próba/szerencse. :)

De tényleg lejön a szövegből az erőlködés. Olvasd vissza, te is látni fogod.

.Iván

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.19. 14:21:43

@.Iván: fonok, ami jon, azt csinald. en ezt nem tudom megitelni, ha eszembe jut valami es van kedvem megirom. ha nincs leszarom az egeszet. ez regen is igy volt. de majd probalkozom hatha lesz ami meguti ujra az altalad elvart szintet. ha meg nem, akkor nem.

blacklord 2009.11.19. 14:39:09

Nekem se jött be ez, de ne hagyd abba - volt már nagyon jó! :-)

SaveMyShoes 2009.11.19. 15:02:53

Van aki a zsíroskenyeret szereti, van aki a kaviárt... én úúúúútálom a kaviárt.
Köszi tibcs, ez nekem most nekem jó volt! :DDDD

delano 2009.11.19. 15:50:02

Sztem kurva jó volt, tiszta Rejtő Jenő.
Én nagyon élveztem, nehogy abbahagyd az idióták miatt.

(Aki meg beleköt olyasmibe, hogy Isztambulban milyen a reptér, és hogy Odesszában hány fok van, annak jelzem, hogy Rejtő is úgy írta meg a legjobb légiós könyveit, hogy életében nem volt Afrikában.)

Hajrá!!!

u.i. Sok földrész sok repterén jártam, de a legdurvább nekem pont a kijevi volt, szerintem arról Tibi egy külön posztot önmagában összehozna

71Nyul 2009.11.19. 15:58:06

Szia Tibi, jó volt, be ne zárd!!!

@ndtomas 2009.11.19. 17:45:37

ez 10 dolié' tényleg welcome-drink volt! van ám humorérzékük ennyiért szívatni a turistát. remélem soha nem kell betennem oda a lábam, látatlanban is kiráz a hideg! pedig nálam 25 fok van. milyen élete lehet ott a lakosnak?

pláne most, hogy szemüveget is javasolnak a maszk mellé, mert az ottani mutáns vírus a szembe kerülve is fertőz. aki elkapja, annak annyi, mert eddig 100%-os a halálozási arány. ja, és a helyi orvosok szerint nem természetes módon terjed. egyeseknek jól jön most, hogy elmarad emiatt az elnökválasztás, és még a vakcina se marad raktáron. hogy mire nem jó a biológiai fegyver?

persze, senki ne higgye, hogy ez csak amolyan ukrán belügy. állítólag útlevél se kell neki a határon. a lengyelek, szlovákok már le is zárták emiatt, de a magyar nem ijed meg ilyen piti dologtól. Falus Ferenc országos tisztiorvos: "...a határzár sem old meg semmit, csak az adott ország nemzetgazdaságát hátráltatja, a járvány terjedését nem."

Ellenőrző szerv · http://indexfuck.hu 2009.11.19. 23:58:52

Ha valakit érdekel Ivánnak igaza van, bár én inkább úgy fogalmaznék ezt nem Tibi írta, vagy közben nagyon mást csinált.
De amúgy meg nem kivánság műsor, ez van ezt kell szeretni (vagy nem ) ha már a tarda kimúlt...

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.20. 02:30:57

na gyerekek ennek a karogasnak legyen mar vege es nem a nem letezo onerzetem miatt. arrol meg aztan vegkepp nem akarok olvasgarni h ki irta a tardaval valo egy lapon emlegetesrol meg vegkepp mert a legkozelebbi keddi soroZgetesnel szolok nathanpnek h kerje kolcson a vascsovet jozsitol.

gyutyka 2009.11.20. 10:21:43

Basszátok meg az egész kibaszott neten már szinte csak a Tibit érdemes olvasni, nehogy már az Ő kedvét is elvegyétek az írástól.
Akinek szar napja van, az inkább ne ugasson bele.
Uff.

gyutyka 2009.11.20. 10:22:30

Hol az a kurva vascső?

Grosso 2009.11.20. 11:38:49

Kezdetektől fogva olvasom Igazságos Izom Tibort, de eddig még sose szóltam hozzá, nem éreztem szükségét. De ezek az idióta hozzászólások egyszerűen bosszantanak. Izomtibi ingyen tolja arcukba történeteket, amik között van jó és még jobb. Ha nem tetszik, lépjen tovább a gecibe, de ne fröcsögjön itt olyat, hogy kifulladt. Semmi épkézláb kritika, csak így benyögi.
Minek? Okos megmondóember akar lenni, hiszen fikázni a legegyszerűbb?
Ennek semmi értelme, ez sima rosszindulat, ami általánosan jellemző kicsiny magyar közösségünkre.
Az én olvasatomban szinte az összes sztori egy görbe tükör, társadalomkritika, már ha mögé látunk egy picit is, és nem csak azon lovagolunk, mint az elején sokan, hogy nincs nagy betű, meg hogy de csúnya szó is a bazdmeg, nemá, hogy ilyen sokszor leírják. ( ütött a Hasek idézet a Svejkből, bár szerintem nem mind értette )

Ebben a sztoriban is olyan szövegek és fordulatok vannak, amitől én szétröhögöm az agyam, és szebbé teszi a napom. Nem idézek szándékosan, el kell olvasni, mert úgy kerek.
És eszembe se jut, hogy belekössek abba, hogy ott nem is lehet olyan hideg, meg nem olyan a reptér, stb.
Ki a faszomat érdekel, ez nem a híradó, nem is lexikon, se nem national geographic, baszod.

Tibor, neked üzenem, és remélem eljut hozzád, hogy számomra minden írásod egy élmény, nem is hasonlítalak semmilyen íróhoz, mert egyedi vagy. Rosszindulatú emberek meg mindig lesznek, de ne ez legyen már a meghatározó.

@ndtomas 2009.11.20. 12:36:34

mán@Grosso: 10pont!

@lavor: @.Iván: @blacklord: @Ellenőrző szerv: írjál jobbat, haver! ki vagyunk rád éhezve.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.20. 12:59:00

@Grosso: kösz haver. régen mondtam már egyszer, hogy amíg vagytok kábé tizen, akik így gondoljátok, addig rendben vagyunk, nem izzadok.

ha társaságban sztorizás közben a tóni mindig javítana, hogy izé bazeg a márió csaján szoknya volt nem farmer, meg 145el mentél,nem 160al, akkor lehet a fejére húznám a vödröt. de amennyire igaz, hogy én itt puszta jófejkedésből erőlködöm, ugyanannyira igaz az is, hogy akik meg itt vannak, megtisztelnek azzal h így vagy úgy de veszik a fáradtságot h legalább öt-hat betut elolvassanak a cuccomból, úgyhogy az ő fejükre ezért nem kerül kübli.

Alexi Borzovan 2009.11.20. 15:44:49

Tibor, a szállodás rész (is) hatalmas! :))))

Grosso 2009.11.20. 16:06:16

@izomtibor: rendben. egy már van, kilencet meg fenyegetéssel ráveszek, és akkor sokáig lesz olvasnivalóm.

delano 2009.11.20. 16:48:31

@Grosso: én is itt vagyok állandó tagnak, ugyhogy már csak 8at kell befenyítened :)

igor1974 2009.11.22. 09:23:07

Tibor,

szerintem kivétel nélkül nagyon jók vagy zseniálisak az írások és törzsolvasó vagyok én is. Sőt, az alábbi stat szerint több százan vannak csupán azok is, akik rendszeresen olvasnak Téged Google Readerből!

Csak így tovább, kérlek, ne hagyd abba!

Köszönjük!

Feed URL: izomtibor.blog.hu/rss2

Posts per week:0.7
Subscribers:423
Last updated:8:57 AM (22 minutes ago)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.11.22. 16:39:22

@igor1974: köszönöm. ezt a rss cuccot meg sosem vágom, hogy pontosan mit mutat a blog.hu-s adminban lévő rss stat, meg hány embernek van bekötve a blog meg satöbbi. meg ugye május óta, vagy mióta az official a tibor.blog.hu cím. de mindegy is, ez nem a fásy mulató, nem a mennyiségre megyünk.

peelou75 2009.11.23. 16:05:20

Én is szeretném aláírni a "ne hagyd abba Tibi pár szarrágó miatt" nyilatkozatot, amely jelentőségét tekintve nem nagyon marad el a Charta '77 mögött.

ratatüj - az édes vadállat 2009.11.26. 14:25:52

Tudom, hogy mostanaban befogtam a pofam, de azert a tizbol egy stabil vagyok en is.
nathanP meg legalabb annyit kikurhatna tardara, hogy inyhuvelygyulladasa van oszt karacsony utan frissitsunk legkozelebb. Siman megerne neki nem mindig felrenyelni a sort.

@ndtomas 2009.11.26. 14:42:32

@ratatüj - az édes vadállat: "nathanP meg legalabb annyit..."
ahhoz kellene az, ami már eleve a szereplőiből is hiányzott: jellem

vincere 2009.11.26. 22:43:38

úristen, Tibi abba ne hagyd. az egyetlen fénysugár vagy lassan ezen az árnyékvilágon...
jóval több, mint 10 ember olvassa rendszeresen, sokkal több, mint ahányan hozzászólnak. nekem az egyetlen bajom, h. nem írsz gyakrabban, de emiatt meg nem szólok be!
én komolyan gondolkozom, h. pár ember ezt a blogot fogja megkapni kinyomtatva karácsonyra...

champ76 2009.11.27. 06:55:37

Hohó!Itt vagyok én is egynek!Bár mindig mondták hogy egy hatökör vagyok,úgyhogy bőven 10..Abba ne merd hagyni Tibi,mer' felbérelem és ráduszítom a volt NDK-s női(?) úszóválogatottat,aztán az Ogyesszai emlékek csak óvodáskori homokozásnak fognak tűnni mellette!

marcivagyok 2009.12.01. 15:41:47

@izomtibor:
No, régtévedtem ide. Ennek csupán az a magyarázata, hogy ritkábban írsz, ezért ritkábbagondolom úgy, hogy történt valami.
Szerintem 10 ből a 7. a vérnyúl(bocs nem vágom a teljes nevét) :D
Szerintem az ogyessza 1 eléggé zavaros volt, számomra nem volt tiszta a vonalvezetés.
Viszont ez megint kurvajó lett (ogyessza 2)
szerintem ennyi kritika simán belefér.

U.i. Amikor Svejket idéztél...azt nem feledhetem, nagyon ott volt!!!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.12.02. 17:11:31

@marcivagyok:
ámen.

az én igényeimnek kissé ritka, mert én alkohol és antidepresszánsok helyett használom tibort (bocs), de tapasztalatból tudom, hogy milyen, amikor az ember tényleg szeret csinálni valamit, csinálná is, csak épp abból nem lehet megélni, és a napi kenyérkereső meló, párkapcsolat, család, egyéb elfoglaltságok mellett kell kiszolgálni még 10-20-30-150 ember igényeit. ami tök jó, meg tök szép, meg mindent a jótékonyságért, meg önkénteskedésért, meg a szent célokért, de az ember akkor is csak emberből van, és nem tud osztódással szaporodni, mint az amőba, és az egy nap továbbra is csak 24 órából áll.

jo.e 2009.12.08. 12:46:42

automatikusan már nem is tudott leszállni a gépről, csak manuálisan - ez kész :DD
Tibor! engedelmeddel ezt beépítem a közbeszédembe... (vagy anélkül)

Belated reader 2010.02.21. 22:52:15

62 éves vagyok. Nem hittem volna, hogy ilyen kedves régi emléket szakítasz fel bennem. Már majd' elfelejtettem.
1956. novemberében megérkeztek a baráti tankok Keszthelyre is, ahol akkoriban negyedikes kisiskolás voltam. Tanítás után hazafelé szájtátva körülálltuk a Fő téren, 100 méterre az iskolától a Tanácsháza előtt álló T-54-est. Valamennyien nagy katonai/fegyverzet szakértők voltunk, mert a moziban gyakorlatilag csak II. világháborús filmek mentek akkoriban. Ilyent azonban még nem láttunk, miként "ívtáras" géppisztoly csodát (Kalasnyikov) sem, ami a tank tetején hurkás harckocsizó sapkában üldögélő mongolos arcvonású harcos nyakában lógott.
Én még akkor nem tanultam oroszt, hát jól jött a nagyobbak segítsége: -Mondd neki (itt az anyukájával való fajtalankodásra buzdító kifejezés következett fonetikusan) akkor ad neked színes ceruzát!
Hát én mondtam. Ő meg csőre töltött. Ez világos üzenet volt, ismertem a moziból a mozdulatot és hangot. Nem tudom, hogy mártír lettem volna, vagy nem (az egyetlen Keszthelyen a forradalom idején), ha nem lép ki épp akkor a Tanácsház kapuján valami rengeteg kitüntetés alatt roskadozó orosz főnök, aki egy ordítással leparancsolta a fickót a tankról és egy nagy pofon kíséretében behajtotta az épületbe.
Egyetértve az orosz nyelv oktatásának rendkívüli hatékonyságára vonatkozó tudományos szintű elemzéseddel, pusztán azért írtam le mindezt, hogy szemléltessem: megfelelő motiváció esetén már az orosz nyelv tanulásának megkezdése előtt is lehetséges volt, hogy fel tudtunk szólítani valakit az anyja megbaszására.
Ui.: a kisvárosban gyorsan terjedt a hír, hogy csőre töltött rám a a ruszki. Mire hazaértem a szüleim is megtudták, hát szörnyen elfenekeltek, hogy mi dolgom volt nekem az oroszokkal, ahelyett, hogy egyenesen haza mentem volna (alighanem ettől mélyült el bennem az emlék). Megérte, utána napokig nem mentünk iskolába, mert a szülők nem engedték a gyerekeiket, amíg a tankot el nem távolították a térről, az iskola közeléből.

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még