Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Balatoni mikroklíma

A korabeli krónikák közül valami grillezés közben eléghetett az a hazánk történelme szempontjából roppant fontos bizánci feljegyzés, miszerint egy bizonyos szent istván a balaton köré alapítja meg államát, a lángosbiznisz reményében. így bennmaradt a történelem könyvekben az a faszság, hogy innen portyáztak őseink, a németekhez át, miközben simán csak utazási prospektusokkal házaltak. darabig jöttek is a bajor parasztok, csak akkoriban olyannyira nem volt ántsz, hogy a szigligeti aranyvöcsök vendéglőben minden további nélkül januárban lefőztek egy konda mangalicagulyást, amit a szezonig a sufniban tároltak műanyag dobozokban. ennek az lett a következménye, hogy egy komplett itt nyaraló kisebb német tartomány halt meg vérhasban, szalmonellában, maláriában, agyrákban és még ki tudja mi mindenben, úgyhogy 955-ben augsburgban a házaló magyarokat keservesen agyonbaszták. istván közel 50 év gazdasági válságának vetett véget, mikor rájött, hogy egyszerűen be kell lépni a legerősebb kereskedelmi birodalomba, ahol még a bűnbocsánatot is el tudják adni pénzért, hát még akkor mi majd a lángost, ráadásul a németek szemében is egy jó brand volt a kereszténység, egészen egyértelmű volt hát, hogy mit kell lépni. na ezt csak azért mondom, hogy néha itt tanulni is lehessen valami hasznosat, meg hogy tudjuk már mi a faszt is ünnepeltünk most a hétvégén.

mindezt én is csak a czakó imrétől tudom, aki volt olyan jóarc hogy mindenzt megosztotta velünk huszonhárom felespálesz után, amit a felesége főzött a gázrezsón az akarattyai nyaralójuk udvarán található cseresznyefák terméséből, aminek hűvöse alatt hevert a dudva karesz, ha nem is mint lehullott gyümölcs, de sokkal inkább mint lezuhant helikopter, aminek a rotorja már a tizennyolcadik beakadt felesnél feladta a reménytelen küzdelmet. imre most őt figyelte aggódva, ahogy karesz imbolyog a füvön, mintha hintaágyban feküdne. hallod te geci, szólította meg, a faszba fogsz te holnap így játszani? mi te köcsög, így akarsz te pályára lépni? ez neked a sportemberhez méltó életmód, te geci? azanyádúristenét, lötykölt felé egy felespohár tartalmát. miattad kapunk ki holnap...azkurvaisten hogy érted mit akarok mondani, mi? imre nem véletlenül volt így besózva, mert augusztus húsztól számítva a következő akarattyai lábtengó bajnokságra készül, ami annyit tesz, hogy megfogadja, hogy majd jövőre. de most még idén volt, a párja meg bebaszva arccal feküdt a fűben, ami egyenes következménye volt annak, hogy nem bírta a metiles pálinkát a 32 fok melegben. tibikém, jövőre bazmeg veled indulok, azkurvaisten. mondta, és apátiába süllyedve figyelte fiát, a 4 éves bubukát, amint az üres poharakból várat épít. kész van már? ordított hirtelen hátra, a rolinak, aki elvileg épp grillezet, gyakorlatilag a kempingszékben aludt lehajtott fejjel. roli a grillkonyhák gordon ramsay-e, verbális képességeit tekintve legalábbis, mert mire odáig eljutunk hogy az első húst rábassza a grillrácsra, már mindenki el lett küldve a faszba, hogy nem elég jó a pác, nem parázslik a parázs, a csirkeszárnyak meg úgy szarok, ahogy vannak. ezek kaphattak most lángra, ami kicsit a roli karját is megperzselte, úgyhogy álmából felriadva kibaszta az egész rácsot a fűre. mivel ez már öt éve így ment, bubuka 7 évvel idősebb tesója, a karcsika már állt is fel az xbox mögül, és szó nélkül összeszedte a husokat a kertből, és visszarakva a rácsra tovább sütögette őket. na, gyere karcsika bazmeg, most már te is csinálj valamit, javasolta neki roli, és visszafeküdt a kempingszékbe.

csajok közben bent a konyhában csinálták a salátát, idestova három és fél órája, ami ahogy készült, úgy lehetett egyre viccesebb, mert egyre hangosabb vinnyogások szűrödtek ki a teraszra. elkészülve roli csaja, a mónika bele is rúgott az egyik üres pezsgősüvegbe, ami a salátába kellett, mint ahogy azt roli számokérő érdeklődésére megtudtuk. a neszekre karesz is feltápászkodott és határozottnak tettetett lépésekkel megindult a terasz felé, csak közben épült elé egy pohárvár is, amiben kegyetlenül pofáraesett, de bubuka szerencsére fel volt készülve az ostromra, és szó nélkül elkezdte újraépíteni az objektumot. kibaszott vakondok, mordult fel a karesz, miközben próbáltam kihúzni a gravitációból. menjünk almádiba bazmeg borfeszt van, vetette fel napirendi pontként a kérdést a czako imi, akinek nagyon szépen csillogott a homloka a sültek zsírjától, ahová a kezét törölte. és a gyerekek, kérdezte jolán, a felesége, aki nagyon nagy dózisban evett a salátából, ezért a további falatokat már csak hosszas egyensúlyozás árán tutta a szájába juttatni. azok lefeküdnek aludni. tibi, beférünk? hatan vagyunk, jeleztem, hogy eggyel többen, mint amennyien igen. majd én utazok a csomagtartóban, ajánlotta fel roli, és már előre röhögött hogy mekkora poén lesz. én meg felajánlottam, hogy inkább vonóhoroggal utánakötöm a kocsinak, de ezen már nem röhögött annyira, úgyhogy elveim ellenére betuszkolta magát a csomagtartóba, én meg beláttam, hogy mindig jobb mintha én feküdnék a csomagtartóban és ő vezetne. az almádi borfeszten a menetrend az elvárhatóak szerint alakult, bár kisebb vita kerekedett a többiek közt abban, hogy a 2006-os szürkebarátban mogyoró- vagy mangóízt lehet-e inkább érezni, de ezt a kérdést hamar eldöntötte a rátöltött szóda. karesz közben a sörpad végéről udvarolt egy másik sörpad másik végében üldögélő hölgynek, hogy szeret-e baszni. a kettejük között hirtelen támadt űrt hamar betöltötték, aminek köszönhetően keresz olyan molesztálásba kezdhetett, hogy ha valaki filmre vette volna, szalai annamáriának ott helyben fel kellett volna adni az utolsó kenetet. rolinak közben befutott egy hívás, hogy valami ismerősei tihanyban nyaralnak bebaszás címén, aztán rövid győzködés után beláttam, hogy részegekkel nem szabad vitatkozni, már ha éppen nem munkaköri kötelesség, úgyhogy végül beadtam a derekam. karesz új szerzeménye is rövidesen, úgyhogy karesz maradt, majd hív egy taxit felkiáltással.

tihanyban a ház medencéjében tartózkodott mindenki különféle fügepálinkákkal öblögetve a klóros vizet, azonban érkezésünknél jobban lekötötte a figyelmüket, hogy rábírják az egyik tagot, hogy ne a medencébe, hanem a peremen lévő rácsos lefolyóba ásítson bele. többé-kevésbé sikerült is neki, úgyhogy kedélyesen üdvözölve lettünk, bár rám kissé furán néztek. próbáltak is győzködni, hogy igyak már valamit, de amikor mónika sikítások közepette meztelenül fejest ugrott az amasonasba, és összesereglett körülötte az összes piranha, szerencsére leszálltak rólam. mónikát viszont láthatóan betalálhattak a szúnyogok, mert a segítőkész tagok állandóan azokat csapkodták róla, sőt az egyik még fel is ajánlotta, hogy bekeni raiddel. végül mégsem szúnyogírtot, hanem egy hatalmas sallert kentek el rajta, egészen pontosan az egyik nej, te rohadt szakadt kurva felkiáltás kíséretében. ezen már a roli is bepöccent, mármint hogy lekurvázták a csaját, és komolyan kilátásba helyezett egy össznépi verést, de mire belekezdett volna, már az asztalnál ült kezében egy felessel és a társaság nagy derültségére anekdótázgatott, hogy hogy is volt, mikor vasszécsényben a lovászfiú megkúrta a mónikát. nem kurva. csak érdeklődő. magyarázta. rászólni meg olyan, mint poroltóval oltani a moszkvai erdőtüzet. ez olyan hogy előbb leszopna egy taliga aprómajmot, mint a brad pittet, csak mert több faszuk van. de mégis a gyermekeim anyjáról beszélünk, úgyhogy kicsit több tisztelettel, ha kérhetném, jegyezte meg, és már ki sem töltötte, csak húzott egyet az üvegből.

végül sikerült nagy haverságban lelécelnünk tihanyból, azt kocsiban mónika hogy hogy nem, kitalálta hogy hazafelé menjünk még be a sundance parkba veretni. állj félre tibi, meg kell basznom az asszonyt, különben sosem nyugszik le, kérte roli, és már rángatta is be a bokrok közé. alig fél perc múlva már jött is vissza, erősen káromkodva, mert alighogy elkezdte tolni az asszonyt, az lehányta a lábát. követelése ellenére végül mégsem hagytuk ott a 71-es út mellett mónikát, inkább elhatároztuk hogy beülünk zabálni valamit akarattyán a kispiszkosba.

az ekkora már kissé viharvert társaságot a vályú bejáratánál egy snooker játékosnak öltözött öreg alkoholista fogadta, ajónapot ahölgyeknek auraknak, helyet foglalni méltóztassanak akedves vendégeknek parancsolni mondat kíséretében, és már hozta is az ízléses zöld műbör borítójú étlapokat, amiben egy ánégyes lapra valaki legépelte az alábbi választékot: Ránnxtott pulkyameel gombávael Rántott pulykamel sajtsal Rántott pulykamwel Pörkölt Brassoi. gyanús az egész csak akkor kezdett igazán lenni, mikor kértem egy brassóit, mert az enyhén bepállot pincér visszakérdezett hogy és milyen körettel óhajtom. mondtam, hogy nokedlivel, és szemrebbenés nélkül már írta is fel. az ezt követő brassóiról szóló rövid értekező eszmefuttatásomat láthatóan nagy érdeklődéssel hallgatta, csak kicsit az baszta a csőröm, hogy közben sandán vigyorgott és csóválta a fejét, pont mint ahogy szeldzsuk szokott, ha arról regélnek neki, hogy most nem, de két nap múlva most már tényleg fognak tudni fizetni.

955-ben augsburgnál kevesebbért verték agyon a magyarokat, ha minden igaz czakó imre elbeszéléséből, mint amit kihozott az asztalunkra a tálcás pingvin, de rajtam kívül láthatóan mindenki jóízűen fogyasztotta a kajákat, úgyhogy inkább nem szóltam a sötétben is jól kivehető zöldes árnyalatok miatt, amiket fokhagymával próbáltak kisatírozni.

másnap reggel háromszor odavissza kiolvastam a sportot, mire megjelent mónika olyan fejjel, mint a holtak hajnalában és legnagyobb erőfeszítése mellett három kérdést fogalmazott meg. hányt-e tegnap a taxiban? mondtam neki, hogy én vittem őket, és nem. kúrtunk-e? mondtam, hogy azt még kevésbé. illetve hogy elmúlt-e már dél, mert kurvára elfeledkezett a gyerekekről, és az anyósa csak tízig tud rájuk vigyázni. javasoltam neki, hogy ezt tán a mellettem ülő férjével beszélje meg. de végül elsikkadt a gyerek kérdés megvitatása, mert a kapunál megjelent karesz, aki szintén a holtak hajnalát idézte meg, csak nem a fejével, hanem a mozgásával. olyan tömés volt, apukám, állt meg előttem köszönés helyett. olyan tömés volt, mint a hálaadási pulykát. thanksgiving day, ha érted mit mondok. de most megyek ledőlök bazmeg, mert nem maradt erőm.

ezt mi is észrevettük, mert fél óra múlva már a lábtengó pályán állt, ahová a czakó imre hosszas kurvaanyázás keretében levonszolta. az első mozdulatánál például sikerült olyan szögben mellérúgnia a labdának, hogy még hasra is essen, pedig a szemben álló két 60 körüli polgárdi illetőségű alkoholista úgy támasztotta meg a leheletükkel a labdát, hogy az még átessen valahogy a hálón. ez is volt annyira szórakoztató, mint a két mellettem ülő versenyző, akik felkészülés közben azt ecsetelték, hogy az akarattyai pálya világszínvonalú és itt már bizony vébét lehetne tartani, csak valami szabályon sikerült összeveszniük, úgyhogy veszettül hivatkoztak a nagy lábtengó szabálykönyvre, ami annak ellenére hogy 3 sorból áll, rövidesen gerjesztett egy másfél órás olyan mértékű ordibálást, hogy a nyaralók nem mertek kijönni a vízből. jobban is tették, mert a torna olyan komolyan volt véve, hogy ha fejberúgtak valakit a labdával, még le is baszták, hogy miért nem fogta meg, még a végén begurul a balatonba. 

a labda azonban végül mégsem a balatonban landolt, mert miután 11-1re kikaptak czakóék, imre fogta és felkúrta a bogyót az akarattyai lőszfalra, ami egyébként a különleges mikroklímát okozza a térségben, és ami miatt mindenki kissé bágyadtabb. magyarázta egy másik közelben ülő tag és bevert még egy unikumot a korsó sörre.

hallod, mondtam hogy ne pisálj bele, szűrődött még oda egy távoli hang, meg egy ein langosch bitte a büfé felől.

azért a pista csak összehozta.

 

Címkék: balatoni mikroklíma

2010.08.25. 11:10 35 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr682244202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigota 2010.08.25. 12:16:23

Jó kis balatoni életkép:)

beleugat 2010.08.25. 12:23:15

fasza lett, ez most jól esett.

beleugat 2010.08.25. 12:23:43

meg ahogy anyám tanította: köszönöm szépen.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2010.08.25. 12:36:48

Sírva röhögős, állat jó lett. Még ilyet, Tibi!

mesekukac 2010.08.25. 13:08:01

kösz, nagyon jó lett!!

Enco_28 2010.08.25. 13:08:49

Nagyon király vagy Tibi! Én csak nemrég kezdtem olvasni a műveidet, de nagyon jó vagy!!

Megveszem a könyved az tuti!!

Llew 2010.08.25. 13:14:17

Hát ez fetrengős volt.

pozsi83 2010.08.25. 13:46:18

Hat ez jo lett! Nem baj, ha ritkan jon bejegyzes, csak legyen mindig ilyen jo!

1kutya 2010.08.25. 15:50:34

wwwáááááááááá.....
ez ütött!
esküszöm, mintha ott lettem volna.

Horvie 2010.08.25. 16:49:29

Éreztem a számban a lepisált lángos ízét :D
Nem munkahely kompatibilis olvasmány, az biztos! Tyhááááj! Jó volt! Nagyon jó!

irednek 2010.08.25. 18:02:05

Dekellettmár! thanksgiving day! :))))

ElPadre 2010.08.25. 18:10:56

sírva röhögős+1

tibikém, beletaláltál az elevenbe

Winston Smith 2010.08.25. 20:08:55

Hátbazmeg, ezen beszartam.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.25. 21:41:52

háromszor a sportot. nagyot szartál tibi:D amugy epic a poszt az egyik legjobb amit valaha itt olvastam...

Teasing Angel 2010.08.25. 22:08:44

szerintem ez most kevésbé... de belefér;)

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2010.08.25. 22:16:31

"mindenki kissé bágyadtabb. magyarázta egy másik közelben ülő tag és bevert még egy unikumot a korsó sörre.

hallod, mondtam hogy ne pisálj bele, szűrődött még oda egy távoli hang, meg egy ein langosch bitte a büfé felől."

Ezen beszartam, na nem mintha a többin nem :D
Hatalmaaaassss!

Mokele-Mbembe 2010.08.26. 15:18:25

Ez nagyon ott volt. Thanks.

Mokele-Mbembe 2010.08.26. 15:36:41

Ez nagyon ott volt. Thanks.

Endoscope 2010.08.27. 10:23:23

Ó, azok a legendás akarattyai nyarak. Ennél szebb életképet még maga Egry mester, a Balaton festője se pingálhatott volna. Könnyeket csaltál a szemembe Tibor. Tényleg már csak a kertmozi hiányzott az írásból. :)

Az akarattyai lábtenisz fénypontja, mikor a strandon feltűnik a Fradi-szív élő megtestesítője, Nyíl (a nyikhajoknak: Nyilasi Tibi bácsi) és a meccseket követően megkezdődik a levezetés a strand legendás éttermében, Pista bácsinál. Senki nem tudta úgy keverni a balatoni vendéglátós német szlenget a magyar nyelvvel, mint az öreg. :)

Tesveer 2010.08.27. 21:25:36

Hát Tibi ez is épp ugyanolyan szar lett mint az összes többi, ezért nem is olvastam el sem ezt sem azokat.

Akarattyának amúgy sincs semmi értelme, kurva messze a strand mindenhonnan. Bár focipálya tényleg van az út mellett, és világszínvonalú is, de nincs rendes lelátó, így sosem lesz rajta vébé se eb de még faszom megyekettő se.

beleugat 2010.08.27. 23:22:04

@Tesveer:
csókoltatom anyukádat, ő majd értini fogja. süvegecske-hajacska-vigyori arc: <@:-)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.28. 10:23:46

dánkesőn...

mit zaure záne und kése? knóblauch?
fünfcénhundert, bitte.

WÁÁÁÁÁSSSSSZZZZ?
DÁSSSSZ ISSZT DOHH DÍBSTÁL!!!!

nem, haver, a stahl az a tévében van. na csengess.

Wendriner Tódor Emánuel 2010.08.28. 22:00:56

Úristen, ez óriási, köszönöm, Tibikém bazmeg!

Shimu 2010.08.30. 05:21:44

Nagyon nagy grat. és köszönet ezért Tibi... Hiányzott már egy ilyen!

Host 2010.08.31. 13:05:27

"2006-os szürkebarátban mogyoró- vagy mangóízt lehet-e inkább érezni, de ezt a kérdést hamar eldöntötte a rátöltött szóda."
Jajjjj :)

mojoking77 2010.09.03. 10:39:04

NA!
Pontosan ezert gyujtok most balatoni nyaralora. Pesti parasztkent ezek a bulik, egy egy kiveteltol eltekintve, eddig elmaradtak. Na majd jovore, Badacsonybol...
Tibi, kosz, mar hianyoltam..

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.09.06. 12:56:41

Tibi, akármilyen szar is a kedvem, te mindig fel tudod dobni! Köszi és várjuk a könyvet!!! (na meg addig a posztokat)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.09.07. 11:58:59

Tibi: te soha nem iszol, és mint Tinodi Lantos Sebestyén írod csak memoárjaidat, vagy azért néha van olyan, hogy bokáig hányod a kígyóbőr cipődet? :-)

Luthor 2010.09.09. 13:19:44

Nézelődök, próbálnék kultúrálódni, de sehol egy tudományos hír, hogy mondjuk a művészet, vagy a faszom tudja.
Azért örülök, hogy néha érdemes idepillantani.

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még