Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nincsen net

Szomáliában egyszer 240 napig nem esett az eső, elég szar volt, ahogy mesélték; a zsiráf hóna alá felváltva feküdtek a kis fekete emberek, és csöpögtették a szájukba a zsiráfizzadtságot. így minden másodikuk túl is élte, ezt legalábbis.

a váci úti irodaházban viszont a negyedik órában kitört a pánik, őrült túlélési harc kezdődött. az elviselhetetlen, agybaszó félelem akkor csúcsosodott ki, amikor az egyik dolgozó a sárga-piros csíkos nyakkendőjével elkezdte fojtogatni magát, és megpróbálta áttörni az üvegfalat egy iratrendezővel.

a sarokban a 14 fokra hűtött légkondi ellenére magenta színű ingét hónaljból erősen átizzadó férfi táskás szemekkel refreshelgette a hálózatot olyan sebességgel, hogy havasi balázs zongorajátéka kimerevített állóképnek tűnt volna mellette.

No Internet access
No Internet access
No Internet access
No Internet access
No Internet access

szája kicserepesedett a kétségbeeséstől, nyelvét úgy mozgatta belülről a szájában, mint amikor egy légy beszorul a lámpabúra alá.

pár emelettel feljebb a dohányzóban emberek fürtökben szívták egy hang nélkül idegesen a cigarettájukat. na? kérdezte az egyik nő a mellette álló kollégáját, aki állandó telefonos kapcsolatban volt az irodával. semmi... még nem jött vissza...a nő laposra gyűrte a filtert fémlapon és újabb cigarettára gyújtott. édes istenem, most segíts.

közben egy alacsony férfi mászkált közöttük felfelé tartott mobiltelefonjával. se három se négygé, csak edge, nem hiszem el, ismételgette folytott torokhangon, tekintetét látva félő volt, hogy előbb-utóbb elkezd a székletével trágárságokat írni a falra.

az épület vastag vasbeton falai szivacsként szívták magukba az éltető műhold sugarakat. fel kell jutni a tetőre! villant át a gondolat az egyik középvezető agyán, de hamar letett róla, mert a helyiségben tartózkodó munka- és tűzvédelmi megbízott munkatárs fejből idézte a szervezeti és működési szabályzat 43.g) pontját, amely az épület tetőszerkezetét tartózkodásra meg nem engedett területté nyilvánította. kivételt képeznek ez alól a 145.a-r) pontokban megjelölt biztonsági események, mely esetben menekülési útvonalként szolgál, tette hozzá automatikusan. a következő kérdést azonban már nem hallotta meg, tudata beszűkült, ahogy rájött, két héttel korábban letörölte az angry birdsöt a telefonjáról. a mocskos kurva élet, a büdös faszomat, most fogok most csinálni, lapozott az alkalmazások között, mindhiába.

a középvezető közben hiába szólongatta, hogy mi a az á pont, mint az á pont, mondj egyet, hallod laci, laci, mondj egyet. a rángatásra végül reagált, és felnézett. tűzeset. mondta és szürke apró bagolyköpet szemei és a középvezető tágra nyílt tekintete közt a nézés részecskék a fény vákuumban észlelt sebességének 99,995 %-al ütköztek.

a hetedik emelet folyosó végi ablakának párkányán egy magas szürke öltönyös férfi ült, kezében telefont tartva, előtte törökülésben húszan, férfiak és nők vegyesen ültek és áhítattal hallgatták az ablakban ülő férfit.

"Oxigéndús volt a Mars légköre
Négymilliárd éve meleg volt és nedves, korábban, mint ahogy ez bekövetkezett a Földön....."

na. na, hogy van tovább??? szólongatták a törökülésben ülők. nem tudom, nem tudom, nem nyitja meg, nagyon lassú...szorította telefonját az ablaküveghez. ez nem lehet igaz, tört fel a fájdalmas sóhaj marketinges ildikóból. pont most, amikor megcsillant a remény sugara...

három emelettel lejjebb a legkisebb helyiségben egy ötvenes férfi idegesen dörzsölgette a térdeit. nem bírt tovább szarni. ráadásul lábait sem érezte már, hiába próbált életet masszírozni beléjük. nem baj, pista, ne add fel, elmész egy kávéért és megpróbálod újra, tartotta magában az erőt. nagy lélegzetett vett, a sajátja volt, nem zavarta, majd lassú mozdulattal felállt. a lábaiból kiszaladt a kraft hirtelen, támaszkodó súlya alatt megreccsent a wc papír tartó és kitört a falból. pista összecsuklott, mint egy kertiszék és elterült a padlón. magzatpózba húzta magát, lábszárára csúszott nadrágját próbálta visszahúzni a seggére. édes jó istenem, mit vétettem... esküszöm, soha többé nem netezek egész nap, csak legalább egy órácskára ad vissza...majd keserves sírás tört fel a mellkasából.

adminisztrátor tercsikné balla erzsike közben idegesen klikkelgetett egy üres excel tábla, a fehéren tátongó böngésző ablak, illetve a start menü között. nem, nem...nahjo ha nincs más, gondolta végső elkeseredésében és megnyitotta a játékok mappát. aknakereső vagy passziánsz, aknakereső vagy passziánsz...ó boldog szűzmária, miért állítasz engem ilyen kihívások elé. már majdnem az aknakereső ikonja fölé ért bizonytalanul haladó kurzora, amikor a magenta színű kolléga diadalüvöltést hallva felugrott magasra emelt kezekkel:

Internet access!!!!!!

a többi munkatárs diadalittas üdvözlő kiáltását azonban a torkukba fagyasztotta a tűzjelző éles magas hangja.

az utcán a tűző napon aztán már bejött mindenkinek a mobilnet.

de azér bazmeg. gondolta 470 munkavállaló egyszerre.

Címkék: nincsen net

2013.06.24. 12:37 12 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr385375657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.06.24. 13:08:47

hát igen...
érdekes, hogy amit ezek a lények amúgy csinálnak, azt munkának nevezik, ráadásul sokkal több pénzt kapnak érte, mint egy szomáliai... :x

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2013.06.24. 16:32:11

egy jómunkásember elvágta az összes telefonvonalat és netkábelt aszfaltbontás közben, az volt életem legrosszabb 4 órája :)))

mikor az ember rájön, hogy basszameg, nem tudom a barátnőmet elérni net nélkül, mert nincs neki telefonja, és tőlem 200 km-re van, és basszameg, nem tudom a szakrendelők telefonszámát, mert mindig a neten nézem meg, de ahhoz már lusta vagyok, hogy kipötyögjem az egyébként meglévő telefonos excel táblázatomba, és amikor nem tudok megcímezni egy levelet, mert az meg a gmail-emben van benne, de még a munkámat sem tudom megcsinálni, mert az összes kérelem, adatlap, mihez mi kell a neten van, és minek mentegetném el őket, amikor a hivatal úgyis két hetente változtatja a formanyomtatványt? és a riportot sem tudom küldeni, mert hiába olvastam a törvénymódosítást, nem nyomtattam ki, úgyis fenn van a parlament.hu-n, tököm irtja az erdőket, úgyhogy fogalmam nincs, hogy a kérdéses paragrafusban mi szerepelt szó szerint, amire hivatkozhatnék az illetékes elvtárssal való éppen aktuális szájkaratéban. persze, elmászhatnék a mittoménhova átvenni a mittoménmit, de bassza meg, egy darab nyomtatott térképem nincs, mindig a gúgölmepszben nézem meg, hogy merre lehet cangával veretni anélkül, hogy kivasalnának. gugli nélkül még a címet sem tudom belőni.

tnls 2013.06.24. 21:07:01

jó kis poszt, de azér bazmeg. gondolta 470 munkavállaló egyszerre.

crazyfish 2013.06.25. 10:00:26

Kortünet....ha felszállsz a metróra, már senki sem olvas újságot, csak a skynet biztosította drogot "zabálják" a népek..:))

Most tudom értékelni a a hétfői adás szünetet, a csattogós lepkét, a rohangálást a réten, focit a dühöngőben, a szabadidőprogramokat...:)))
Ezeknek gyerekkoruk?? egy szart, maga az ideggörcs, ha nem tud 1óráig felmenni a facebookra, lehet hívni az ügyeletet...:D

Szép új világ....kellett ez nekünk??

Lisztes Terc (törölt) 2013.06.27. 22:13:04

Tibor, hűséges olvasód vagyok már évek óta. A történet minden szava igaz... sajnos. Mindazonáltal, ha nem lenne net, akkor lennénk egypáran, akik többek között a te írásaidat sem tudnánk elolvasni.

Taxomükke (UK) 2013.07.04. 13:26:12

@crazyfish: Dehogynem, itt Angliában rengetegen olvassák az újságot a metrón meg a vonaton, mert egy csomó helyen nincs térerő...

crazyfish 2013.07.05. 10:54:59

@Taxomükke: LOL....azt a kibaszást....a sarokban meg a habzó nyálú netdrogos, facebook elvonással....
Nem kell a metróba adótorony, had szenvedjenek...:))

blah 2013.09.04. 15:51:27

nincsen új poszt... na ez a baj

___________________________ (törölt) 2013.09.25. 14:18:04

Kaszára-kapára, embörök! Vonuljunk a Tibi háza elé cikket követelni! :-)

Magilla bekombinál

Ogre üzeni, hogy jelöljél.

Izomtibi

Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével rendelkezik.

Utolsó kommentek

Ez van még